Macron diu que fins al mes de juny no es decidirà si els francesos podran anar de vacances

Avança però que s'hauran de limitar com a molt a Europa "i fins i tot caldrà limitar més el radi"

El president de França, Emmanuel Macron
El president de França, Emmanuel Macron
El president de França, Emmanuel Macron ha dit que fins al mes de juny no se sabrà si els francesos podran anar de vacances. Ha avançat, però, que no hi haurà grans viatges internacionals i que, com a molt, es podrà a anar a Europa o que "fins i tot caldrà limitar més el radi en funció de l'evolució de la pandèmia de la Covid-19". Andorra ha demanat al país veí que l'inclogui com una "destinació domèstica".

Andorra espera aconseguir aquest segell per part de França, però també d'Espanya. En aquest sentit, les proves massives de tests han de permetre aconseguir la denominació 'Covid Free', la qual cosa pot permetre l'arribada de visitants. Pel que fa a França, l'evolució de la crisi determinarà la possibilitat, o no, de fer vacances i fins a quina distància.

Macron ja ha advertit que, pel moment, estan prohibit els desplaçaments a més de 100 kms del domicili, així com passar d'una departament de color verd a un de color vermell, perquè l'Executiu va decidir fer la divisió en funció del grau d'incidència la pandèmia. Aquest dimecres i en una entrevista a l'emissora FranceInfo, la secreària d'Estat  del ministeri d'Europa i d'Afers Exteriors, Amélie de Montchalin que les vacances d'estiu amb un viatge de 1.000 kms o més "estan totalment excloses".

La possible arribada de francesos serà rebuda amb els braços oberts pels comerciants del Pas de la Casa que encara pateixen els efectes de l'esllavissada que va tallar la carretera d'accés des de França l'any passat, de la finalització abans d'hora de la temporada d'esquí i dels més de dos mesos de pandèmia amb el tancament de fronteres. Ara l'esperança és, al menys salvar l'estiu amb els francesos de les zones més pròximes com l'Arieja o els Pirineus Orientals.

Comentaris

Trending