L’USd’A exigeix al Govern que fixi per llei que no es pugui acomiadar ningú pel coronavirus

El primer secretari de l’organització sindical preveu enviar aquest dimecres al cap de l’executiu una carta demanant que es protegeixi els treballadors davant la crisi per la pandèmia

-
-
La Unió Sindical d’Andorra (USd’A) preveu enviar aquest dimecres una carta al cap de Govern, Xavier Espot, en què s’inclouran el que considera l’organització algunes de les mesures que s’haurien de fixar per llei per protegir els treballadors. En aquest sentit, la principal demanda és que no es pugui fer cap acomiadament fins que no hagi passat la crisi generada pel coronavirus. Així ho ha explicat el primer secretari de l’USd’A, Gabriel Ubach, que es manté actiu tot i romandre convalescent d’una recent intervenció quirúrgica.

Ubach ha explicat que en l’escrit que es trametrà -“ja veurem com”- a Espot es demanarà que “es fixi per llei que no es pugui acomiadar ningú fins que no passi tot aquest vendaval”. La petició, a més, reclamarà que la mesura tingui efectes retroactiu i que s’adopti amb caràcter general, és a dir, que també tingui repercussió en relació amb aquells treballadors que ho són amb caràcter temporal.

El primer secretari de l’USd’A ha explicat que igual com el Govern s’esforça a trobar eines i mesures per protegir les empreses, també “és necessari assegurar els llocs de treball de tothom”. L’organització sindical està altament preocupada pels efectes que la pandèmia deixarà a nivell econòmic, però encara més per l’impacte sanitari, que és el primer que creu que s’ha d’enfrontar sense dubtes ni dilacions. I per contribuir a fer més fàcil una situació altament complexa cal garantir que tothom tingui feina, en opinió d’Ubach.

Comentaris (5)

Trending