L'USd'A denuncia que l'administració està 'contribuint' als acomiadaments a l'empresa del transport sanitari

Comentaris

L\'USd\'A denuncia que l\'administració està \'contribuint\' als acomiadaments a l\'empresa del transport sanitari
L\'USd\'A denuncia que l\'administració està \'contribuint\' als acomiadaments a l\'empresa del transport sanitari

La Unió Sindical d’Andorra (USd’A) ha denunciat que per acció o omissió el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), el ministeri de Salut i el d’Interior estan contribuint de forma decisiva en els abusos laborals que, suposadament, estaria duent a terme l’empresa que té la concessió del transport sanitari no urgent. L’USd’A, després de denunciar a inspecció del treball les presumptes irregularitats que estaria duent a terme Ambulàncies del Pirineu, alerta ara que l’actuació de l’administració que lidera la sanitat del país està facilitant acomiadaments.

Per començar, l’USd’A lamenta “la passivitat del ministeri de Salut en exercir les corresponents inspeccions periòdiques de control i vigilància en el compliment del reglament de transport sanitari i del Pla Director de Transport Sanitari”. Així, el sindicat lamenta el fet que “no pot ser que a vista de la finalització del contracte temporal de sis mesos d’alguns dels treballadors de l’empresa privada, passat el període de proves corresponent, el SAAS permeti la substitució d’aquests treballadors per d’altres”

En un comunicat, l’USd’A explica que “actualment s’estan formant nous empleats i realitzant entrevistes. L’única conseqüència clara d’aquesta pràctica és que treballadors seran acomiadats i substituïts per d’altres, incrementant la ja denunciada rotació de personal i tot el seguit de represàlies que aquestes pràctiques comporten”. El col·lectiu sindical, al qual s’ha afiliat gairebé la pràctica totalitat del personal d’Ambulàncies del Pirineu (ADP), recorda que segons el pla director, entre d’altres qüestions, “les modificacions o canvis de personal han d’estar autoritzats i controlats pel SAAS” en qualitat de centre regulador. I hi afegeix que “tanmateix, el pla director, estableix que l’incompliment de la normativa vigent dóna lloc a la resolució del conveni, inclosa la subcontractació”, una situació que s’hauria donat segons les presumptes irregularitats denunciades per l’USd’A a treball, que estaria duent a terme la corresponent instrucció de l’expedient.

Per tot plegat, “des de la Unió Sindical d’Andorra demanem que cap integrant d’aquest col·lectiu sigui acomiadat amb la col·laboració dels agents que intervenen en el sistema de transport sanitari andorrà”. I veient com estan anant les coses i el fet que els operaris d’ADP s’han adscrit al sindicat, l’USd’A assumeix la defensa dels interessos dels tècnics sanitaris.

Comentaris

Trending