L’USd’A considera una “presa de pèl” les mesures sobre l’habitatge i reclama pisos socials

Ubach exigeix solucions efectives i lamenta que perquè algú pugui “canviar un ascensor que potser té 30 anys i està més que amortitzat això li permeti apujar els lloguers”

-
-
El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USd’A), Gabriel Ubach, considera que les excepcions anunciades en relació amb la congelació dels preus dels lloguers evidencien que les mesures plantejades pel Govern en relació amb l’habitatge “són una presa de pèl”. Ubach exigeix “mesures reals i efectives” i reclama que en els propers dos anys es posin al mercat 200 o 300 pisos socials, perquè “això sí que contribuiria a pal·liar les dificultats”.

L’USd’A no accepta de cap manera que es pugui fer creure com una gran solució la congelació del lloguer d’any en any quan “l’any que ve, o l’altre, quan es pugui tornar a incrementar els preus de forma general, els propietaris apujaran el corresponent als anys que no ho hauran pogut fer”. Però encara més, troba una mena d’enganyifa, una “presa de pèl”, que pel fet que es facin reformes en un immoble els seus propietaris immediatament puguin incrementar els preus de l’arrendament.

“Com que el propietari canvia un ascensor que té 30 anys podrà incrementar el preu del lloguer. Però resulta que aquell ascensor està més que amortitzat i fins i tot que ja faria anys que s’hauria d’haver canviat”, recorda el secretari general de l’USd’A, que ha demanat que s’ha d’imposar una ITV d’habitatges per tal que es garanteixi el degut manteniment dels immobles. “Ja finestres de fusta per les quals hi passa un dit. Acabes pagant més de calefacció que de lloguer”, ha manifestat Ubach gràficament.

-

Relacionat

El lloguer es podrà augmentar si s'han fet reformes o no ha pujat el preu en els darrers anys

Comentaris (1)

Trending