El lloguer es podrà augmentar si s'han fet reformes o no ha pujat el preu en els darrers anys

El Govern fixa tres excepcions a la pròrroga de la congelació per al 2020

-
-
El Govern ha fixat tres excepcions a la pròrroga de la congelació del preu de lloguer més enllà de l'Índex de Preus al Consum (IPC) de cara a l'any vinent. D'aquesta manera, el propietari podrà rescindir el contracte si vol recuperar l'habitatge per ell o per un familiar; podrà augmentar el lloguer si ha fet reformes o si durant la durada del contracte no hi ha hagut cap increment.

La Taula Nacional de l'Habitatge reunida aquest divendres a Govern ha decidit fer tres excepcions a la pròrroga de congelació dels lloguers.  Els propietaris que vulguin recuperar un bé per a ús propi o d’un familiar ho podran fer; a més, aquells que acreditin que han fet reformes podran apujar el preu “una mica més enllà de l’IPC” i també podran fer un increment superior a l’IPC aquells que no hagin aplicat cap increment en els últims cinc anys.

A la primera de les mesures, però, hi pot haver-hi picaresca i per aquest motiu el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy ha assegurat "que es faran els passos administratius perquè hi hagi les màximes garanties”. En referència al segon punt, el de les reformes, el ministre ha indicat que l'article 25 de la llei d’arrendament de finques urbanes ja deixa ben clar les increments que es poden aplicar. Finalment i quan els propietaris no hagin apujat el lloguer durant els últims anys podran fer-ho actualitzant-lo amb l'IPC dels anys anteriors. Amb tot suposarà un augment que estarà entre el 7 i 8%.

Durant la reunió també s'ha parlat de la construcció de pisos socials. Filloy ha avançat que hi ha un comú disposat a cedir un terreny. El Govern treballa en les propostes d'un terreny públic o en un de particular. Filloy ha comentat que hi ha privats que estan fent propostes publicoprivades a través de les quals els propietaris cedirien un terreny a canvi que es fes un lloguer a preu moderat. Tot i això ara com ara es veu difícil que aquest tema sigui una realitat l'any vinent.

El raonador del ciutadà, Marc Vila ha explicat que en la trobada d'aquest divendres s'ha avançat amb la prorrogació de la congelació dels lloguers un any més. En relació a les tres excepcions ha manifestat que "em semblen bé si s'apliquen bé" i ha afegit que caldrà un control exhaustiu per evitar casos de picaresca.

 

 

 

 

.

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending