L'oposició al comú d'Encamp alerta que el desordre en matèria de personal pot acabar a la Batllia

Comentaris

L\'oposició al comú d\'Encamp alerta que el desordre en matèria de personal pot acabar a la Batllia
L\'oposició al comú d\'Encamp alerta que el desordre en matèria de personal pot acabar a la Batllia

La gestió de personal que està fent el comú d’Encamp s’enverina per moments. Els consellers de l’oposició, ja siguin liberals com socialdemòcrates, estan farts del desgavell amb que gestiona la majoria demòcrata els recursos humans de la corporació. Si el conseller del PS, Joan Sans, posava el crit al cel darrerament pel fet que el cònsols no li han sabut dir quants treballadors hi ha al comú, aquest dijous ha transcendit el malestar dels liberals Jordi Troguet i Maribel Lafoz pel fet que contravenint la normativa legal, els mandataris encampadans converteixen en caps de departament persones triades a dit, càrrecs de relació especial. El batibull és tan notable que la situació podria acabar a la Batllia si els cònsols no fan marxa enrere en algunes de les decisions preses darrerament.

Com en d’altres qüestions, i encara que òbviament no sempre, Ld’ Independents i PS Independents coincideixen en la pèssima gestió dels recursos humans que està fent UP DA. En una missiva enviada per Troguet i Lafoz al cònsol major, Jordi Torres, els consellers liberals denuncien “un descontrol i una desorganització en matèria de gestió dels recursos humans d’aquesta corporació inaudits i difícilment admissibles tenint en compte que l’actual majoria va estar al capdavant del comú durant la legislatura anterior”.

Troguet i Lafoz han manifestat la seva malaurada sorpresa en constatar com hi ha dues persones contractades de forma subjectiva, és a dir, en tan què relació especial, a les quals la majoria demòcrata els pretén donar unes prerrogatives que la llei no permet. Un dels casos ja s’hauria consumat. I l’altre, segons els consellers, estaria en vies de dur-se també a terme.

El cas més fefaent i constatable és el de Constantí Menéndez González, que segons recorden els dos consellers de la minoria encampadana “es presenta ell mateix com a ‘cap del departament de Serveis Generals’ o ‘cap del departament d’Aparcaments i Via pública’, segons el cas”. Troguet i Lafoz remarquen que segurament la denominació correcta és la segona però, sia com vulgui, “el que és cert és que l’interessat desenvolupa les funcions pròpies de cap de departament, que és el que realment interessa evidenciar, i podem constatar que els punts primer i cinquè del seu contracte així ho preveuen”.

Els consellers de Ld’A Liberals han tingut accés al contracte pel qual es fitxa Menéndez en “qualitat d’assessor tècnic” que hauria de fer les “les funcions d’assessorament tècnic i de direcció dels projectes i dels serveis en aquelles àrees que li encomanin els cònsols, essent responsable d’assumir les funcions de direcció i organització del departament d’Aparcaments i Via Pública”. Davant d’això, queda clar, segons Troguet i Lafoz, que “Constantí Menéndez González ha estat contractat com a personal de relació especial per desenvolupar les funcions de cap de departament, i pràcticament és el que fa”. El contracte de Martínez dataria de l'1 de març.

Resulta que el cap de departament, de qualsevol departament, no pot ser una persona contractada sota el format de la relació de confiança, si no que ha de passar els concursos públics escaients, que garanteixen la publicitat, la concurrència, la transparència i tot un seguit de característiques que han de regir les contractacions públiques sotmeses a edicte. I seria el cas d’un cap de departament. Els consellers, que alerten que el mateix s’està fent per cobrir la plaça de cap del departament de Recursos Humans, han exigit al cònsol que modifiqui el contingut del contracte fet a Menéndez. I que si es vol un cap per al departament d’Aparcaments i Via pública es posin en marxa els mecanismes adients per proveir la plaça tal i com marca la normativa.

Aquests dos darrers casos serien el darrer exemple d’una política de personal fora de lloc i reiteradament criticada pels quatre consellers que estan a l’oposició encampadana d’ençà que es va iniciar el mandat, tot just fa cinc mesos. Segons fonts properes als consellers liberals, si els cònsols no fan marxa enrere en relació als dos casos plantejats, la situació es podria acabar judicialitzant. I es demanaria a la Batllia que declarés la il·legalitat dels contractes i de la tasca que se’ls atribueix en virtut d’una relació especial.

Comentaris

Trending