L'OCDE considera que Andorra 'progressa adequadament' en transparència fiscal

L'organisme, reunit a París, ha suspès el Panamà per complir parcialment els estàndards

-
-
L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) considera que Andorra ha fet progressos en la transparència i l'intercanvi d'informació fiscal i que ho respecta 'ampliàment'. El Fòrum Global d'aquesta organització ha iniciat aquest dimarts la seva trobada anual a París. L'OCDE confirma, d'aquesta manera, el ja va avançar l'any passat el director del Centre de Política Tributària i Administració de l’OCDE, Pascal Saint-Amans durant la seva visita a Andorra.

El Fòrum Global de l'OCDE ha destacat la feina d'Andorra juntament amb la de Curaçao, la República Dominicana, les illes Marshall, Samoa i els Emirats Àrabs Units. L'entitat valora l'adaptació d'Andorra a les normes de cooperació i el respecte per les regles internacionals, i especialment l'intercanvi d'informació amb altres països. El Fòrum ha suspès el Panamà després d'examinar la seva implicació en la transparència fiscal ja que només compleix 'parcialment' els estàndards.

Durant el període de supervisió d'aquest país, entre l'abril del 2015 i el març del 2018, va rebre 302 demandes d'informació fiscal d'altres països però només en va contestar 20 i la meitat d'aquestes ho van ser de manera parcial.

El Fòrum Global està integrat per 152 països i és la xarxa més important per a la cooperació internacional en matèria de tributació i intercanvi d'informació financera.

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending