Localitzen 103 quilos de cocaïna en un veler de bandera andorrana en un moll de Colòmbia

Comentaris

Localitzen 103 quilos de cocaïna en un veler de bandera andorrana en un moll de Colòmbia
Localitzen 103 quilos de cocaïna en un veler de bandera andorrana en un moll de Colòmbia

Les autoritats marítimes colombianes han trobat aquest dimecres més de cent quilos de cocaïna en un veler que portava bandera andorrana i en el qual hi viatjaven quatre persones: el tripulant, un home colombià; i tres suposats turistes nacionals de França, Austràlia i Veneçuela. Agents de les unitats de guardacostes de l’Armada militar de Colòmbia estan investigant el cas. La destinació de la droga, aparentment, era els Estats Units. El ‘material’ podia arribar en el mercat a un valor de més de tres milions d’euros (uns 3,5 milions de dòlars segons les autoritats colombianes citades per diversos mitjans de comunicació del país de l’Amèrica Llatina).

Una unitat de la policia nacional colombiana a la zona portuària de Cartagena va demanar la documentació als ocupants del veler de nom ‘Sabir’ i bandera d’Andorra -la policia del Principat segons ha pogut saber l’Altaveu estaria indagant sobre el cas tan bon punt aquest blog ha replicat els enllaços de portals colombians-. En no dur cap mena d’acreditació ni paperassa que permetés al veler fer estada a Colòmbia es va procedir a fer una inspecció al vaixell. Els agents de la unitat de guardacostes de l’Armada militar i de la policia nacional d’aquell país van comptar amb la participació de, com a mínim, un gos especialitzat en la recerca de narcòtics.

Quan l’operació estava a punt de finalitzar, es van trobar 103 paquets rectangulars d’aproximadament un quilo cadascun (que els agents policials van exposar al moll just davant el veler) i que aparentment podien contenir substàncies il·lícites. El personal policial va dur a terme les primeres proves de verificació i els paquets van donar positiu per clorhidrat de cocaïna. La droga va ser immediatament comissada.

Les primeres indagacions han conduït al Clan del Golf com els ‘propietaris’ de l’estupefaent. D’aquestes primeres dades se n’hauria desprès que la intenció era fer arribar la ‘comanda’ primer a Panamà i, després, als Estats Units, on la cocaïna podia arribar als esmentats 3,5 milions de dòlars. La troballa d’un vaixell de bandera andorrana carregat de droga està causant estupefacció al Principat. També entre investigadors policials.

El veler, el tripulant colombià i la droga van quedar a disposició de la policia nacional colombiana. Segons ha explicat a Radio Caracol el capità Norman Cabrera, comandant de Guardacostes del Carib, la cocaïna s’hauria destruït. Així mateix, els tres ocupants estrangers del vaixell, han estat inicialment entregats al departament de Migració de Colòmbia. Segons l’esmentat Cabrera, després de fer els tràmits oportuns s’ha permès als ciutadans francès, veneçolà i australià que continuessin el seu viatge. Sense el veler, és clar.

Els tres homes haurien explicat que si no portaven cap mena de documentació a sobre era perquè l’agència turística amb la qual van contractar el viatge els va retenir tots els documents d’identitat que inicialment portaven a sobre. No obstant això, no ha transcendit cap més detall. Tampoc quina era la ruta que tenien traçada i l’objecte del viatge.

Comentaris

Trending