L’incendi dels Serradells hauria danyat una biga de sosteniment a la zona de la piscina

Els pèrits francesos que treballen en els diferents informes tècnics que s’estan elaborant arran del sinistre del novembre continuen sent els més primmirats

La bastida no s'ha hagut de retirar pas del tot.
La bastida no s'ha hagut de retirar pas del tot.
Fins que no estigui del tot tancat l’informe sobre l’afectació estructural que eventualment va ocasionar l’incendi que va cremar bona part de la zona de la piscina del centre esportiu dels Serradells no es podrà assegurar del tot, però tot sembla indicar que el foc va malmetre una biga de sosteniment de la instal·lació i caldrà veure quina repercussió tindrà això alhora de reconstruir la zona, que no serà operativa, almenys, fins a final del 2020.

Els informes estan molt avançats però ni molt menys tancats. Encara queden almenys un parell de setmanes perquè vegin la llum. Segons fonts coneixedores de l’evolució dels treballs d’investigació tècnica, són els pèrits francesos contractats per les companyies asseguradores foranes els que més traves estan posant. O, dit d’una altra manera, més primmirats estan sent en el procés de revisió de l’estat de l’estructura. És clar, això sí, que el dany estructural detectat només afectaria l’àrea de la piscina, que ja estava clar que era el més afectat.

Disposar de l’informe definitiu és crucial alhora de poder redactar el projecte per refer les zones més malmeses, com la graderia i la teulada, on es va concentrar inicialment el foc per després estendre’s a d’altres punts. Fonts comunals han assegurat que hi ha intenció de posar-se a treballar immediatament en l’elaboració del plec de bases per poder treure a concurs les obres de reconstrucció de la piscina. Mentrestant, d’allò que s’hagi de refer de la façana, també afectada parcialment pel foc, se’n podria fer càrrec la mateixa empresa que ja estava duent a terme els treballs.

L'objectiu més immediat és poder reobrir, en menys d'un mes, la zona del gimnàs i l'escola bressol, que s'estan acabant d'aïllar i netejar

Ara mateix s’està treballant per acabar d’aïllar i netejar profundament les zones que no van resultar malmeses per l’incendi del novembre i que es preveuen reobrir al públic en menys d’un mes si no hi ha cap contratemps. Es tracta, prioritàriament, del gimnàs i l’escola bressol. A què els treballs hagin evolucionat adequadament hi ha ajudat el fet que no s’hagi hagut de retirar tota la bastida que hi havia a la façana. Sols una part, la que quedava just sobre l’entrada del pàrquing.

Les parts implicades continuen mantenint que no hi haurà problemes en l’assumpció de les responsabilitats a nivell de totes les asseguradores que estan directament afectades en tenir firmades les pòlisses ja fos amb el comú o, especialment, amb les diverses empreses participants en les obres (com a mínim eren tres: l’adjudicatària, la subcontractada pels treballs de serralleria, i encara una rellogada espanyola que era la que duia a terme, almenys en part, treballs de soldadura en el moment de l’incident). No obstant, torna a sorgir algun dubte amb el posicionament que acabi adoptant la companyia francesa matriu d’una de les asseguradores locals.

Comentaris (1)

Trending