Liberals d’Escaldes encara confia en arribar a un pacte amb DA

El comitè parroquial ja té clar que no se’ls cedirà cap dels dos primers llocs de la candidatura però si creuen que hi haurà aliança malgrat que no s’ha fet cap trobada bilateral

-
-
El comitè parroquial de Liberals d’Andorra a Escaldes encara confien que hi haurà entesa amb DA per concórrer plegats a les eleccions comunals del 15 de desembre. Això sí, la formació escaldenca ja té clar que els demòcrates no cediran cap dels dos primers llocs de la candidatura, però estan convençuts que en virtut del pacte de Govern hi ha d’haver la possibilitat d’una entesa.

Hores d’ara, també és cert, no s’ha produït cap mena de contacte bilateral entre els comitès de les dues formacions a Escaldes. Segons s’hauria comunicat aquest dimarts a la nit durant una trobada dels membres escaldencs del grup liberal, s’està pendent, justament, d’una reunió amb DA per veure quina és la proposta que se’ls ofereix. Hi ha el convenciment que entre els demòcrates hi ha una fractura entre els que volen pactar i els que radicalment no volen saber res de liberals i es creu que finalment el cap de Govern i president ‘taronja’, Xavier Espot, incidirà perquè s’accepti integrar liberals a la candidatura.

Però ara per ara, per molt convenciment liberal que hi hagi, el gros del comitè demòcrata escaldenc, que és gairebé el mateix que dir l’actual majoria comunal més tot l’entorn de l’excap de Govern Toni Martí no tenen cap intenció d’incloure liberals a la candidatura. En principi, i si res no s’acaba torçant des d’ara i fins al 28 d’octubre, s’ha tancat el tàndem Miquel Aleix i Núria Barquín per encapçalar la candidatura. Els liberals confien, també, que el marge de maniobra donat a Aleix i Barquín perquè es facin una llista a la seva mida inclogui algun liberal. Altres fonts, però, indiquen just al contrari, que l’experimentat exconseller general és, justament, l’aval que fa pensar que els liberals no tenen res a fer.

Davant aquest escenari, no està gens clar quin serà el paper i la forma de procedir del comitè liberal escaldenc. De persones per fer una candidatura en podrien arribar a trobar, però seria tot molt testimonial, amb prou feina per recollir uns pocs centenars de vots. El principal cartell que actualment tenen els liberals d’Escaldes és l’actual conseller Marc Magallon, que de cap manera deixarà la cambra parlamentària per anar a liderar una candidatura sense cap mena d’opció de res i amb el perill, fins i tot, de no aconseguir ni tan sols representació en funció del nombre de candidatures que concorrin als comicis.

Comentaris (5)

Trending