Liberals d'Encamp: un xofer de pilot i una policia de copilot

Comentaris

Liberals d\'Encamp: un xofer de pilot i una policia de copilot
Liberals d\'Encamp: un xofer de pilot i una policia de copilot
La candidatura liberal encampadana serà conduïda per un bon xofer i tindrà de copilot una policia. L’empresari del sector del transport Jordi Troguet i la fins ara comissària de policia Maribel Lafoz encapçalaran la llista que Liberals d’Andorra presentarà a Encamp. El duet està confirmat al 98%. Només un imprevist de darrera hora pot alterar els plans. Però és poc probable. Després de molt insistir-li, Troguet hauria decidit involucrar-se en l’activitat política comunal de la parròquia. I Lafoz hauria sol·licitat una excedència al cos d’ordre per no barrejar professió sensible i política. Les diferents fonts consultades han assegurat que la parella liberal pot ser una dura rival per a la candidatura que Units per al Progrés (UP) i Demòcrates per Andorra (DA) presenten a Encamp, i que lidera l’actual cònsol menor, Jordi Torres Arauz, conjuntament amb la consellera major i excònsol menor, Esther París. UP DA i liberals encara tindran un tercer adversari. En principi, en el cas d’Encamp els contactes entre el Partit Socialdemòcrata (PS) i Socialdemocràcia i Progrés (SDP) han fructificat i hi haurà candidatura conjunta. El PS hi posarà el cap de llista. Joan Sans serà el candidat a cònsol. SDP s’encarrega de triar el número dos. El més ben situat en aquest cas seria Pere Marsenyach (amb Alain Mateu a la recambra). El centre-esquerra tindria força avançada la seva candidatura un cop formalitzada l’entesa entre comitès parroquials de PS i SDP. Però qui més hauria avançat les darreres hores serien els liberals. Després de fer diverses prospeccions i d’avaluar fins i tot una possible aliança amb UP que deixés DA al marge, finalment Ld’A ha tirat pel dret i seguint les directrius de l’executiva nacional, que prefereix fer llistes en solitari amb el suport d’independents, té molt embastada la candidatura. Diverses fonts han donat per fet el tàndem Troguet-Lafoz. El candidat a cònsol major d’Ld’A és un conegut empresari del transport de viatgers. Pels negocis mai abans no havia entrat directament en política encara que Troguet no amagat els darrers anys certa crítica cap a moltes de les decisions de l’executiu. Més enllà de la seva tasca professional al capdavant de la companyia Montmantell-Hispano Andorrana, Troguet també és conegut per una intensa activitat fotogràfica que es pot seguir, en gran mesura, per les xarxes socials. De la seva banda, la número dos de la llista és llicenciada en Dret i ha tingut un paper destacat en el cos de la policia amb diferents directors, especialment amb Lluís Betriu, quan va ser la responsable de l’àrea de policia criminal, és a dir, la principal encarregada del departament policial d’investigació que tornaria a liderar amb posterioritat. Maribel Lafoz, ara ja amb el grau de comissària i després de renunciar a la direcció adjunta que ocupava, era ara la cap de l’àrea de policia administrativa i de suport. O com també es coneix internament, la cap de l’àrea tècnica.
ALTRES PARRÒQUIES / SANT JULIÀ DE LÒRIA

Bruno Bartolomé liderarà Laurèdia en Comú

Laurèdia en Comú serà, molt probablement, la denominació de la plataforma que, d’acabar-se configurant, tindrà com a cap de llista l’encara avui militant del Partit Socialdemòcrata (PS) Bruno Bartolomé, i on hi haurien de confluir militants de formacions com el propi PS, SDP, DA, l’extint Segle 21 i un bon grapat d’independents. Bartolomé hauria sondejat com a companya de viatge Maria Àngels Capdevila. D’haver-hi una resposta positiva als contactes que Bartolomé i altres col·laboradors estan fent, en les properes hores es podria confirmar l’existència de la plataforma, la confirmació de la qual no descartaria del tot la possibilitat que Demòcrates per Andorra (DA) acabi impulsant una candidatura pròpia.

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, seria el principal promotor d’una tercera llista a Sant Julià, a banda de la que parteix com a favorita, la d’una Unió Laurediana (UL).Saboya es va mostrar especialment molest, dimarts a la nit, pel fet que la majoria dels assistents a una trobada que es va fer no acceptés que fos DA qui assumís el comandament de la plataforma. El president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, després que no fructifiquessin les alternatives de Núria Rossell i Carolina Puig es va oferir per encapçalar la candidatura juntament amb tres militants més de DA. Aquest format no era ben vist per part d’altres impulsors de la plataforma, entre els quals també hi hauria afiliats demòcrates. El format de llista es va sotmetre a votació i, segons diverses fonts, el propi Baró hauria mostrat el seu absolut respecte al resultat que donés la votació i es va mostrar a firmar la candidatura la liderés qui la liderés. 

Més de la meitat de les 25 persones que van assistir a la trobada van decantar-se per la proposta d’una llista més transversal i encapçalada per Bartolomé. Cert és que la votació no va comportar clares diferències (un resultat de 13 a 9 segons alguns fonts i dos o tres assistents que ja no van votar veient). Els consultats han assegurat que a diferència del respecte mostrat per Baró, Saboya va ser molt més bel·ligerant. D’aquí que no es descarti que acabi promovent una candidatura. Membres del comitè local de DA com Joan Gómez, Joan Vidal o Josep Duró ja veurien bé l’opció plantejada per Bartolomé, mentre altres demòcrates lauredians com Paqui Barbero o Meri Teruel haurien preferit Ladislau Baró i s’haurien posat al costat de Saboya. Encara no està clar si de la inicial i teòrica plataforma única n’hi haurà dues. Si és així, la segona, la liderada per DA, podria tenir en llocs destacats Marc Codina i podria arribar a rebre el suport de l’actual conseller socialdemòcrata Rossend Areny.

Mentrestant, UL insisteix en Roser Bastida com a cap de cartell i que es reserva les peces en funció de la configuració adversària. Segons la potència rival, segons les fonts, es podria arribar a plantejar, a UL, un tàndem format per Bastida i Adrià Pintat.

   

Comentaris

Trending