Liberals demana el contracte del nou director de l'INAF i pretén comparar la seva retribució amb la de l'actual responsable

Comentaris

El grup parlamentari liberal ha sol·licitat poder disposar del contracte que s’ha formalitzat o es pretén formalitzar amb el fins fa poc economista especialista en gestió de riscos bancaris de Deloitte i que l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) ha decidit incorporar per ocupar la seva direcció general. Liberals d’Andorra vol conèixer amb exactitud les condicions de què disposarà Ramón López Galindo. Alhora, també vol saber quina era la remuneració de l’encara màxima responsable de l’organisme, Maria Cosan.

Liberals d’Andorra està sent molt crític amb la contractació per part del Govern i altres institucions públiques d’experts estrangers. I no pel fet concret que es tracti de personal estranger, si no perquè consideren que moltes de les places que s’acaben cobrin amb professionals forans creu el principal partit de l’oposició que podrien cobrir-se amb andorrans. I més si s’ofereixen condicions de la ‘qualitat’ que se suposa que s’hauran compromès amb López Galindo, tècnic en excedència del Banco de España.

El conseller general liberal Ferran Costa ja hauria formalitzat, aprofitant els preceptes legals que permet el reglament del Consell General, la demanda de la informació, que el Govern, una vegada la sol·liciti a l’INAF, l’hauria de lliurar en els terminis escaients. El parlamentari reclama tota la documentació que acompanyi el contracte que s’hagi firmat o es pretengui signar amb l’auditor format en direcció i administració d’empreses a la Universitat Complutense de Madrid. Les dades referents a Cosan persegueixen, fonamentalment, poder establir un comparatiu per mostrar la diferència que hi ha, suposadament, entre la remuneració que perceben experts nacionals i professionals estrangers.

Quan dimecres passat el ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, va explicar que l’executiu havia aprovat la designació proposada pel consell d’administració de l’INAF de Ramón López per al càrrec de director general de l’ens, va evitar informar de la remuneració que percebrà a preguntes, tímides, dels periodistes. Sols va explicar que, en global, la despesa de personal de l’institut s’incrementarà durant el 2017 per la necessitat d’incrementar la plantilla.

En efecte, el projecte de pressupost quant a l’INAF preveu que la despesa de personal s’incrementi aquest any en relació al 2016 un 7,17%, que en xifres reals són 135.990 euros. La partida de personal superarà, si s’aprova el pressupost, els dos milions d’euros. En concret, el projecte pressupostari preveu una partida de 2.033.840 euros pels 1.897.850 que es van pressupostar per al 2016. L’augment s’explica per “la previsió de creixement de l’equip tècnic que integra aquest institut a fi i efecte d’assolir els imminents reptes als quals ha de fer front l’INAF a curt i mitjà termini”. Els reptes vindrien marcats, segons el mateix document, per l’expansió del sistema bancari andorrà i per la continuació del desplegament de l’acord monetari.

Comentaris

Trending