Liberals demana al Govern què va costar la il·luminació de l'Estadi Nacional i com és que ara s'ha de canviar

Comentaris

Liberals demana al Govern què va costar la il·luminació de l\'Estadi Nacional i com és que ara s\'ha de canviar
Liberals demana al Govern què va costar la il·luminació de l\'Estadi Nacional i com és que ara s\'ha de canviar

Liberals d’Andorra vol saber si el màxim responsable del futbol europeu, la UEFA, ha canviat en el transcurs dels dos darrers anys els seus estàndards lumínics per als estadis que acullen partits de seleccions nacionals. La formació considera que seria “gravíssim” que el Govern, sabent quins eren els requisits exigits per la UEFA, “hagués tirat pel dret amb unes lluminàries” que no estarien complint els estàndards marcats per l’organisme futbolístic. La formació política també vol saber què va costar la il·luminació actualment instal·lada a l’Estadi Nacional.

El conseller general liberal Ferran Costa ha entrat a Sindicatura una pregunta a la qual el Govern haurà de respondre per escrit interessant-se per “la partida del pressupost per a l’any 2017 destinada a millores de l’enllumenat a l’Estadi Nacional que puja a 375.000 euros”. La instal·lació esportiva es va inaugurar el novembre del 2014 i ja des del principi hi ha haver tibantor tant amb la gespa que es va col·locar com amb la il·luminació, més enllà que l’equipament no disposa d’un aparcament propi i els vestidors també es van acabar a corre-cuita i d’aquella manera.

Costa vol saber si els estàndards del màxim òrgan europeu del futbol han canviat als darrers dos anys i quin va ser el cost de l’enllumenat actual. Costa ha volgut recordar que “pràcticament 400.000 € és una partida molt important per adaptar la il·luminació actual als estàndards de les retransmissions televisives de la UEFA quan fa només dos anys que s’ha inaugurat el nou estadi” i per aquest motiu pregunta al Govern si hi ha hagut modificacions per part la UEFA en aquest sentit. 

Per al conseller general liberal seria “gravíssim” que Govern hagués fet les coses malament des del principi i que “sabent-ho hagués tirat pel dret amb unes lluminàries que no compleixen els requisits de la UEFA”, per això pregunta pel cost de l’enllumenat actual, ja que depenent de quant hagi pujat la factura “ens podem trobar amb què haurem pagat el doble del que ens hauria costat fer les coses bé de bon principi”.

El màxim organisme mandatari del futbol europeu s’ha plantat davant la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i l’ha advertit de deixar la selecció nacional sense poder competir internacionalment atès que diverses cadenes de televisió de diferents països s’han queixat de la mala qualitat de les retransmissions dels partits producte de la deficient il·luminació de l’Estadi Nacional. Els canals televisius paguen notables drets que són, en gran mesura, el que permeten viure la UEFA, les federacions i, fins i tot, molts clubs.

Com va avançar l’Altaveu, l’executiu disposa d’una gravació realitzada per la UEFA i enviada al Principat a través de la FAF en què es compara la qualitat de les retransmissions que es produeixen a Andorra amb la d’altres estadis de països que competeixen en les fases classificatòries per als Europeus. Països que no són grans referències en el món del futbol i la retransmissió televisiva com Albània, Lituània, Macedònia o Illes Fèroe.

Comentaris

Trending