Liberals convida Martí a la propera reunió de poble perquè pugui conèixer la realitat

Comentaris

El president de Liberals d'Andorra i president suplent del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, ha convidat el cap de Govern, Toni Martí, a la propera reunió de poble que farà la formació, en aquest cas a Escaldes-Engordany, perquè d’aquesta manera el mandatari governamental pugui tornar a la realitat i a tocar de peus a terra. Gallardo ha fet el convit en el marc de l’enèsima petició per tal que l’executiu, “sense aixecar-se de la taula”, sí que freni la negociació amb la Unió Europea i més encara després del ‘Brexit’. El parlamentari liberal ha acusat Martí de desconèixer “com evolucionen les negociacions amb la UE”.

Jordi Gallardo creu que "el cap de Govern hauria d'acceptar que Mònaco vol alentir les negociacions. Només cal llegir el document que ha aparegut als mitjans de comunicació -aquest blog se’n va fer ressò el 22 de juliol- on Mònaco sol·licita ajornar les reunions fins al primer semestre de l'any vinent per fer-se una idea d'aquest fet". D'aquesta manera el conseller respon a les paraules de Toni Martí en què l'acusa de desconèixer el dossier de les negociacions i afegeix que "lamentablement per Andorra, el senyor Martí té el mateix desconeixement del dossier que nosaltres. Però amb una gran diferència: mentre els liberals estem a l'oposició, no tenim informació actualitzada perquè Govern no ens la fa arribar i ens dediquem a fer reunions de poble; el cap de Govern té totes les dades al seu abast i fa reunions a Brussel·les, el que és molt més preocupant”. Gallardo ha emfatitzat, però, que "els liberals coneixem la realitat d'Andorra, una realitat que desconeix el cap de Govern, ja que sinó alentiria les negociacions amb Europa per fer les reformes que necessita el país." 

En aquest sentit, Jordi Gallardo ha volgut recordar que "Liberals d'Andorra sempre hem defensat que negociar amb Europa conjuntament amb dos països que, tot i ser petits, tenen realitats tant diferents de l'andorrana no és bo per al país". Encara sobre les negociacions amb la Unió Europea, el parlamentari ha insistit en el fet que "és evident que el 'Brexit' ha tingut un impacte en les negociacions i que es produeix un punt d'inflexió. És important no obviar que s'està replantejant un nou model d'Unió Europea i que és un bon moment per alentir les negociacions i valorar aquests canvis. Cal no assumir nous compromisos fins que es clarifiqui la situació a Europa”. 

El president de Ld'A no ha deixat passar per alt la reflexió que ha fet el cap de Govern sobre el populisme en el seu discurs a l'Assemblea General de les Nacions Unides, "per sort a Andorra hi ha poc populisme, però del poc que hi ha tots sabem qui en fa ús". Per últim, Jordi Gallardo agraeix al cap de Govern "que hagin trobat un forat en la seva atapeïda agenda a Nova York per recordar-se de nosaltres i llegir el que expliquem a les reunions de poble, vist l'interès el convido a assistir a la següent que serà a Escaldes-Engordany". 

Pots escoltar les paraules del conseller general.

Comentaris

Trending