L’hospital canviarà de cuiners

Andorrana de Càterings, lligada a l’empresari de restauració Denis García i que ja gestiona la cuina del Cedre, assumirà ara l’elaboració dels àpats dels dos grans centres sanitaris públics

Una imatge d'arxiu de la cafeteria de l'hospital.
Una imatge d'arxiu de la cafeteria de l'hospital.
La cuina de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell canviarà d’inquilins. Si fins ara Bio Bio gestionava els fogons del centre hospitalari i Andorrana de Càterings (també coneguda com a Andorrana de Restauració) tenia la concessió de la cuina del Cedre, ara serà aquesta darrera empresa la que elaborarà els àpats i gestionarà la restauració dels dos grans centres sanitaris públics titularitat del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Cadascuna de les empreses no només cuinava sinó que també es responsabilitzava de les respectives cafeteries, que donen servei més enllà de les persones estrictament ingressades o dels professionals que treballen als centres.

El SAAS tenia obert un concurs des de fa mesos amb la voluntat de concedir les cuines i les cafeteries dels dos centres a una sola empresa, per uniformar la qualitat del servei alhora que elevar-lo, atès que sobre el paper, o almenys aquesta era la voluntat dels rectors de la sanitat pública, el plec de condicions era més exigent que en altres ocasions. Bio Bio i Andorrana van ser les dues empreses, segons fonts properes a les mateixes, que es van presentar al concurs. Totes dues gestionaven els ‘seus’ respectius centres des del 2014, amb contractes d’un any ampliables exercici a exercici fins a un màxim de sis. Per tant, la concessió finalitzava el desembre passat.

Des d’abans ja es va convocar el concurs, que asseguren les fonts que no ha estat gens fàcil de resoldre. Segons les fonts, el consell directiu del SAAS hauria adoptat la decisió definitiva fa un parell de setmanes després d’un detallat anàlisi de les propostes. De fet, s’hauria fet un comitè de selecció molt ampli per evitar possibles disfuncions atès que s’era molt conscient, també des del SAAS, del que tenien en joc les empreses i que, alhora, es tractava d’elegir-ne una i, conseqüentment, descartar-ne una altra. Finalment hauria estat Andorrana de Càterings, lligada a l’empresari de restauració Denis Garcia, qui s’hauria endut el gat a l’aigua. 

Comentaris (5)

Trending