L'heliport del senyor ministre (2)

Comentaris

L\'heliport del senyor ministre (2)
L\'heliport del senyor ministre (2)

per Valira AMUNT

En el primer article vam analitzar les avantatges i inconvenients d'ubicar l'heliport a Encamp (just a tocar de la capital). Les conclusions eren força evidents: causaria greus problemes mediambientals.

Avui complementem una mica més l'impacte que podria suposar aquesta ubicació.

Observin la foto adjunta de la nostra vall central (d'Andorra i Escaldes-Engordany)

Mirin les línies grogues. Són previsibles trajectòries d'helicòpters (anant o venint) d'aquest heliport, en ruta sud.

S'imaginen una freqüència d'un helicòpter cada 10 minuts? Doncs, això seria poc per les aspiracions que ha de tenir el país a mig termini (a 5 anys vista).

En temporada alta haurien de circular vols bastant més sovint.

Sembla ser que, per molts informes aeronàutics favorables que puguin redactar els entesos en la matèria, algú s'oblida d'alguna cosa molt més important: que la ciutadania estem a sota. 

Algú tampoc valora suficientment que els turistes també estaran a sota d'aquest trànsit aeri.

Pregunta pel ministeri: estan segurs que la gent podrà suportar a diari tants sorolls, perills i contaminacions aèries ?.

Veus oficials argumenten que seran molt pocs vols. Doncs si veritablement fos així, creuen que ens cal fer un costós heliport per a pocs vols? 

Ens cal agredir tot un estratègic territori central per a pocs vols? 

No seria més coherent aprofitar aquesta superfície plana per a altres inversions més adients i rendibles per al nostre futur?

Evidentment, tenim un problema molt més important del que sembla a simple vista. 

Us posem uns exemples: s'imaginen l'aeroport del Prat situat a la Diagonal? O el Charles de Gaulle, situat al Champs Élysées? O Barajas al mateix passeig de la Castellana? O el JFK dins de l’illa de Manhattan? No cal que s’ho imaginin. És inviable. Cada cosa ha d'estar al seu lloc.

El nostre heliport internacional (que haurà de ser una font vital d’activitats i de riquesa per a tots) no podem pretendre situa'l al ben mig de les nostres valls i de les nostres vides. Per coherència social. Per benestar general. Per sentit comú.

En definitiva, encara estem a temps d’evitar-nos molts maldecaps. Cal reflexionar!

Com vam fer a l'anterior article, us indiquem una alternativa que podria ser més sostenible i ecològica (i molt menys contaminant i agressiva) que la proposada pel ministeri. La podeu visitar a: https://heliportandorra.wordpress.com/

Per suposat que no és la única alternativa. N’hi poden haver d’altres. Benvingudes totes les propostes que siguin menys conflictives que l'actual proposta oficial.

Tinguem sort i salut!

Comentaris

Trending