L’FC Andorra negocia una reducció salarial amb els jugadors

El club ha trobat “bona predisposició” en la plantilla i la resta d’empleats per acordar una mesura que pal•liaria el sotrac d’ingressos patit amb la crisi del coronavirus

Un instant d'un partit de l'FC Andorra a Prada de Moles.
Un instant d'un partit de l'FC Andorra a Prada de Moles.

L’FC Andorra també ha vist reduït els seus ingressos per culpa de l’esclat de la crisi del coronavirus. De fet, és la mateixa situació en què es troben tots els clubs de futbol. Per això, la direcció, plantilla i altres treballadors de l’entitat estan parlant de la possibilitat d’aplicar una reducció salarial a partir del mes d’abril. Així ho ha explicat el director esportiu, Jaume Nogués, que ha volgut remarcar de forma especial la “bona predisposició” existent entre totes les parts per trobar una solució que permeti fer “sostenible” aquestes setmanes de confinament i d’aturada de la competició.

Són molts els clubs que es troben en serioses dificultats per culpa de la brusca reducció d’ingressos provocada per l’emergència sanitària i l’aturada de les competicions. De fet, molts dels equips rivals de l’Andorra al grup 3 de Segona B estan presentant Expedients de Regulació Temporals d’Ocupació (ERTO). Aquesta opció, però, no existeix al Principat i, de fet, amb la llei òmnibus, l’entitat tricolor ha de garantir el salari dels seus empleats –jugadors i altres-.

L'entitat no pot fer, com altres equips, un ERTO però veu factible l'acord amb uns jugadors en els quals s'ha trobat "bona predisposició"

Ara bé, Nogués ha apuntat que s’està parlant per mirar d’assolir un acord que permeti una reducció temporal de les remuneracions. “Vam pensar que era una decisió que es podia plantejar i la rebuda que he tingut és positiva perquè tothom veu que ha de fer un acte de corresponsabilitat”, ha comentat. Alguns mitjans espanyols han parlat d’’una davallada del 40 o 50% però des del club tricolor s’assegura que “no són correctes”. El que es té clar és que “s’ha de garantir que la gent pugui viure bé”.

El director esportiu de l’entitat veu factible poder tancar un acord i ha volgut remarcar la bona sintonia que s’ha trobat a l’hora d’abordar les converses. Assegura que ni tan sols es pot parlar de “negociació” sinó que tot just “s’està parlant”, ja que “hi ha una molt bona predisposició que agraïm”. Així, afirma que “la gent està oberta i és una iniciativa que s’ha agafat amb bons ulls”.

Tirar endavant aquesta rebaixa suposaria, a l’entendre de Nogués, “equiparar-nos una mica al que passa a tot arreu”. Així, recorda que “competim a la lliga espanyola i hem de mirar que això sigui sostenible”. També explica que el pacte al qual s’arribi s’aplicaria a les nòmines de l’abril. Les de març s’han percebut en la seva totalitat.

El club tricolor també està patint la davallada d’ingressos que, per ara, no està quantificada. “Ho estem calculant. Això sempre toca perquè hi ha ingressos que no entren. També hem d’entendre la situació de les empreses i dels patrocinadors”, apunta.

Comentaris (1)

Trending