L'exdirector econòmic del SAAS defensa la seva "absoluta innocència" i denuncia que "han intentat destruir la meva reputació"

Comentaris

El destituït director econòmic i de recursos generals del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) Quirze Font defensa la seva “absoluta innocència” i assegura que “durant 8 mesos han intentat destruir la meva reputació professional”. Font, que ja al 1999 va haver de deixar el mateix càrrec també sota l’ombra del dubte, acusa mitjans de comunicació i polítics de la situació viscuda i l’acomiadament sofert.

L’exdirector econòmic del SAAS exposa la seva ‘defensa’ en la postdata d’un missatge que ha enviat a “col·legues i col·laboradors” i en el qual els comunica que des de divendres de la setmana passada va deixar “de tenir la responsabilitat” que ostentava. 

“Només dir-vos que ha estat un plaer treballar amb vosaltres i que espero que l'esperit de col·laboració que hem mantingut en les nostres relacions pugui tornar a repetir-se en un futur si els nostres camins professionals es creuen de nou”, pregona el missatge abans d’explicar-los a qui cal que es dirigeixin a partir d’ara per resoldre els dubtes que tinguin i els adverteix que “tan aviat em sigui possible us faré saber les dades del meu nou destí professional”.

El ‘suc’ de la comunicació, ja s’ha dit, és a la postada, que aprofita, remarca, “per deixar constància “de la meva absoluta innocència davant les informacions i declaracions de polítics publicades en diferents mitjans de comunicació referent a suposades "irregularitats administratives" durant la meva gestió al SAAS”.

Font explica que “s'ha posat en dubte la meva honorabilitat i durant 8 mesos han intentat destruir la meva reputació professional aconseguida amb molt d'esforç personal durant 40 anys de treball en diferents empreses”. I, finalment, aclareix, “m'han rellevat del càrrec i m'han cessat mitjançant la fórmula de l'acomiadament ‘no causal’: la barreja entre política i gestió mai dóna bons fruits. Però no us preocupeu, em tornaré a aixecar”.

El ministre de Salut, Carles Álvarez, va confirmar dimecres de la setmana passada en el marc de la roda de premsa posterior a la celebració del consell de ministres que s’havia destituït Quirze Font i que s’havia optat per la fórmula de l’acomiadament no causal atès que els informes jurídics encarregats mantenien que no hi havia motius per fer-ho d’una altra manera.

Així, s’hauria indemnitzat el ja exdirector econòmic del SAAS, segons el titular ministerial, en “uns 70.000 euros”. Uns 70.000 euros que segons ha pogut saber l’Altaveu s’acosten més als 80.000 euros que no als 70.000. I aquesta quantitat és la neta que ha percebut l’acomiadat, amb la qual cosa el SAAS s’ha de fer càrrec del cost social. Així, entre una despesa i l’altra el cost de la destitució de Font per a l’erari públic seria d’uns 100.000 euros.

Tots els grups parlamentaris de l’oposició han demanat informació a través dels canals que possibilita el Consell per aclarir des de les circumstàncies de la destitució als motius pels quals no s’ha optat per la destitució causal. També per saber-ne el cost exacte. Les irregularitats detectades al SAAS, denunciades pel Tribunal de Comptes i avalades per la Intervenció general de l’Estat, i que el Govern sempre ha circumscrit sols en l’àmbit administratiu, han estat posades en coneixement de la fiscalia perquè avaluï si hi ha indicis de delicte. Per ara, no hi ha constància que el ministeri públic hagi pres cap decisió al respecte.

Comentaris

Trending