L'exdelegat de la Generalitat a Madrid que va haver de capejar amb feixistes, nou cònsol general d'Espanya a Andorra

Comentaris

L\'exdelegat de la Generalitat a Madrid que va haver de capejar amb feixistes, nou cònsol general d\'Espanya a Andorra
L\'exdelegat de la Generalitat a Madrid que va haver de capejar amb feixistes, nou cònsol general d\'Espanya a Andorra

Un exdelegat de la Generalitat a Madrid és el nou cònsol general d’Espanya al Principat. Josep Maria Bosch Bessa era el delegat del govern català l’11 de setembre del 2013 quan al Centre Cultural Blanquerna de la capital espanyola van irrompre un grup de feixistes a cara descoberta que van rebentar l’acte, que suposava el debut en el càrrec del diplomàtic català. Nascut a Lleida el 1956, Bosch Bessa  va prendre possessió del càrrec de cònsol general d’Espanya a Andorra l’1 de juny.

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Des del seu ingrés a l’escola diplomàtica, l’any 1980, ha desenvolupat la seva carrera professional majoritàriament en aquest àmbit. Ha estat cònsol general d’Espanya a Montpeller (2008-2013) i, prèviament, va ser conseller diplomàtic de l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (2006-2008) i representant permanent adjunt d’Espanya davant les Nacions Unides i altres organismes internacionals amb seu a Ginebra (2002-2006).

Anteriorment també va ocupar, entre d’altres, els càrrecs de conseller d’Ambaixada a Londres (1991-1996), cònsol adjunt a Brussel·les (1984-1988) i secretari d’Ambaixada a Malabo -Guinea Equatorial- (1982-1984). Entre els anys 1988 i 1991 va treballar a la Generalitat de Catalunya com a assessor especial del gabinet jurídic de la Presidència, així com a coordinador del secretariat tècnic de la comissió per a les Relacions Institucionals amb l’Estat i coordinador de la comissió bilateral de cooperació Generalitat-Estat espanyol. Abans d’aterrar a la delegació de la Generalitat a Madrid, Bosch era cònsol a Montpeller.

Comentaris

Trending