Els estranys ‘atacs’ d’uns suposats encaputxats

La policia manté totes les hipòtesis obertes davant la denúncia d’un empresari que hauria estat assaltat per dos desconeguts que el van acabar agredint amb un ganivet; el denunciant va explicar que sabia que dies abans havia passat un cas similar

Recreació de la imatge de dos encaputxats.
Recreació de la imatge de dos encaputxats.
Suposadament, estava pràcticament arreplegant els trastets abans d’abaixar la persiana quan dos desconeguts, coberts amb sengles caputxes, van entrar al local de copes que regenta i el van acabar agredint amb un ganivet que van trobar en el propi establiment. Així ho ha explicat un resident francès que dirigeix un establiment de recent implantació al carrer de l’Alzinaret d’Andorra la Vella en el moment que va fer la denúncia policial. Les circumstàncies que envolten els fets, com a mínim, aixequen moltes incògnites, i la policia manté obertes totes les hipòtesis. Ara cobra força un altre avís de final de juny per uns fets que s'assemblen molt als ara denunciats.

El que és obvi és que hi ha una denúncia interposada pel presumpte atac, per la suposada agressió, i que el cos d'ordre hi està treballant per mirar de treure l'aigua clara, no sense fer-se moltes preguntes i uns quants interrogants. Un primer dubte sorgeix de seguida: si t’ataquen uns encaputxats que t’acaben agredint amb un ganivet, com és que no hi ha un avís immediat a la policia? L'avís hi va ser però no amb la urgència, asseguren les fonts, que hauria semblat adient. Això sí, aquella mateixa matinada una patrulla de seguretat ciutadana es va personar a l'establiment. Rebuda la versió i formalitzada posteriorment la denúncia, l'àrea d'investigació de la policia s'ha fet càrrec del cas. Els investigadors donen credibilitat a la denúncia. Però s'estan analitzant molts aspectes en relació amb la mateixa.

Els fets haurien ocorregut la matinada de dijous a divendres a l’hora del tancament d’un local de copes del carrer Alzinaret d’Andorra la Vella

La suposada víctima hauria explicat que quan es disposava pràcticament a tancar se li van presentar dos homes encaputxats i sense intercanviar ni cap paraula, com aquell que diu, haurien agafat un ganivet que van trobar al local mateix i el van agredir. Es parla d’apunyalament, però les lesions que l’home hauria de presentar si hagués sofert un apunyalament no són pas compatibles amb les ferides que tenia, superficials però ben visibles, i que també serien compatibles amb un autòlisi. D’aquí que tots els escenaris siguin possibles i estiguin sobre la taula.

L’home, la suposada víctima, va témer en un primer moment, en veure els desconeguts, que pretenien robar-li la caixa. Però no, els encaputxats no van tocar ni cinc cèntims d’euro. És que en cap moment no es van adreçar a la caixa. Per tant, la hipòtesi del robatori és de les poques que queden fora d’escena. Una de les primeres coses que faran els agents de la policia, de fet ja ho han estat fent segons algunes de les fonts consultades, seria recuperar gravacions de càmeres de videovigilància que hi hagi a la zona per mirar si es veuen els sospitosos i poder disposar d’alguns detalls més.

S’està estudiant, també, l’entorn de la suposada víctima, que en principi no té pas cap historial anòmal. En canvi, però, un soci seu sí que tindria un passat més ‘mogut’. D’aquí que s’hagin de fer algunes comprovacions, com també s’haurà d’analitzar si l’afectat presumpte pot tenir en la seva trajectòria professional, laboral, alguna taca amb algun company o exempleat que expliqui una possible actitud de revenja. De moment, la policia investiga l’estrany ‘atac’ d’uns suposats encaputxats al carrer Alzinaret. I l'investiga amb altres referències.

Altres casos?

El mateix denunciant va assegurar als agents de policia que sabia que hi havia hagut altres casos similars al mateix centre històric d'Andorra la Vella i en dates properes. Els agents intervinents no n'estaven al corrent. Per tant, no hi havia cap alerta al respecte. Però repassant els arxius, els investigadors sí que van parar compte amb una constància -que no pas denúncia- de final de juny. També en aquella ocasió el gerent d'un establiment -en aquest cas del carrer de la Vall- hauria advertit de la presència, de matinada, d'un parell de persones encaputxades que haurien fet alguna maniobra intimidatòria amb una arma blanca.

Com en el cas del carrer de l'Alzinaret, no hi ha furt amb força ni robatori. D'euro no se'n van endur ni un i no sembla que fos l'objectiu dels presumptes atacants. D'aquest primer fet no hi ha formalitzada cap denúncia. La constància és el pas previ. Notifiques uns fets sense denunciar-los, circumstància que, atesa la suposada gravetat dels fets, tampoc no acaba de quadrar massa als investigadors que, tot i així, han donat prioritat a l'afer i hi estan treballant amb celeritat i mirant (o intentant-ho almenys) de lligar caps entre els dos fets que, per ara, i malgrat la credibilitat que se li dóna, es consideren aïllats. Estranys i amb totes les possibilitats en joc al damunt del tapet també.

Comentaris

Trending