L'estada de la brigada mèdica a Andorra té un gran impacte mediàtic a Cuba

Els mitjans de comunicació i les xarxes socials fan un ampli seguiment

Els integrants de la brigada corresponen als aplaudiments dels veïns a Escaldes-Engordany.
Els integrants de la brigada corresponen als aplaudiments dels veïns a Escaldes-Engordany.
L'estada a Andorra de la brigada mèdica formada per 39 professionals està tenint un gran impacte a Cuba entre els mitjans de comunicació i les xarxes socials. Es destaca la bona acollida que han tingut els professionals sanitaris i es publiquen fotos dels aplaudiments que han rebut per part de la població i d'alguns balcons i finestres on s'han penjat banderes cubanes.

L'interès és tan gran que fins i tot aquest dilluns, el ministre de Salut de Cuba, José Ángel Portal Miranda i el doctor Francisco Durán García, director nacional de Epidemiologia del Ministeri de Salut Pública han fet aquest dilluns rodes de premsa per informar de l'estat del metge que va donar positiu en la prova del coronavirus.

Han informat que a les darreres proves ja ha donat negatiu i que aviat es podrà reincorporar a la seva feina, així com la resta de professionals sanitaris d'aquell país. També han explicat que a Cuba es va fer el PCR a la brigada mèdica abans del viatge a Andorra i que tots els resultats van ser negatius. Segons les autoritats cubanes "es va tractar d'un fals positiu".

L'estada de la brigada al Principat també és aprofitada pels mitjans oficials per explicar que la tasca humanitària es du a terme malgrat el bloqueig al qual està sotmès el pais pels Estats Units. Destaquen que els cooperants tenen una gran experiència en missions a l'exterior. Gran part de la informació que es publica a Cuba està facilitada pel consolat general del país caribeny a Barcelona. Aquesta representació diplomàtica és juntament amb dos comptes més de twitter, els portaveus oficials de la brigada mèdica.

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending