Les xarxes clamen contra la gent que se ‘salta’ les recomanacions contra el coronavirus

Twitter i Facebook serveixen per denunciar persones que surten en bicicleta a les carreteres o gent gran que passeja tranquil•lament sense tenir en compte l’expansió del Covid-19

Una de les fotos de denúncies penjades a la xarxa.
Una de les fotos de denúncies penjades a la xarxa.

Fa dies que des del Govern es repeteix insistentment el missatge de la necessitat de reduir l’activitat social per frenar l’expansió del coronavirus. Bona part de la ciutadania l’està acceptant i complint, però encara hi ha gent que no. Padrins que passegen tranquli·lament pels carrers, nens i adolescents jugant al carrer o persones fent esport, com ara ciclisme per les carreteres són, només, alguns dels exemples. Aquestes actituds estan generant nombroses crítiques a les xarxes socials.

No tothom està seguint les recomanacions de l’executiu. Ho evidencia, per exemple, el fet que molta gent ha volgut aprofitar el bon temps d’aquest cap de setmana per fer activitats a l’aire lliure. L’ocupació dels berenadors del dissabte és només un exemple que ha tingut altres situacions també preocupants. Per exemple, Altaveu ha tingut constància que el dissabte efectius de bombers van haver d’efectuar, com a mínim, un rescat de muntanya i atendre una persona que havia patit un accident en moto de neu.

Una escena també habitual ha estat la de ciclistes a la carretera, fent ruta com si d’un diumenge qualsevol es tractés i el coronavirus no existís. Alguns, fins i tot, en grup, obviant la recomanació d’evitar grups i, en alguns casos, arribant a anar per algun carrer en contradirecció.

Els internautes no estalvien retrets i adverteixen del risc que el sacrifici de bona part dels ciutadans no acabi servint de res per aquestes actituds

També es comparteixen imatges on es veu gent gran -és a dir, persones que estan dins del col·lectiu de més risc en cas de ser contagiats amb el Covid-19- tranquil·lament asseguts a bancs i en grup. Un altre dels temes que ha generat rebombori és la situació que es vivia al Pas de la Casa, amb l’elevada afluència de turistes francesos.

Aquestes actituds, gens en consonància amb la gravetat de la situació, han generat molts comentaris crítics –per dir-ho d’una forma suau- a la xarxa, sigui via Facebook, sigui a Twitter. Són molts els comentaris que demanen la intervenció de les autoritats i, fins i tot, la imposició de multes. L’enuig és evident en molts dels internautes, que expressen la por al fet que actituds com aquestes facin inútil el sacrifici de bona part de la ciutadania.

Des del Govern, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha posat en relleu que, a banda del risc d’expansió del virus, el fet que gent vulgui sortir a la muntanya o a la carretera a fer activitats amb cert risc d’accident pot suposar un problema. En cas d’accident, atendre les víctimes suposaria una càrrega afegida a un sistema sanitari ja saturat per tota la crisi del Covid-19. Per això, ha fet una crida a què la gent que es trobi bé i tingui ganes de matar el temps, es posi a disposició de la comunitat. D’iniciatives solidàries, de fet, no en falten.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending