Les sortides en grup sobretot a parròquies altes i altres conductes indegudes acosten més si cal l’estat d’alarma

(AMB VÍDEO) L’increment de persones al carrer dels darrers dies no s’atura i l’enuig d’aquells que respecten escrupolosament el confinament fa més evident els comportaments insolidaris

-
-
De ben segur l’excel·lent temps que està fent aquest primer dissabte d’abril ha fet que moltes persones hagin decidit trencar el confinament. Això o que aquells que respecten escrupolosament les recomanacions obligatòries de les autoritats sanitàries estan cada vegada més sensibilitzats i alhora més sensibles. Però l’increment de la mobilitat detectat els darrers dies sembla que hauria anat a l’alça. Sobretot en espais naturals de les parròquies altes, encara que no només. Tot plegat acosta una mica més la decretació de l’estat d’alarma.

Sense voler-se referir obertament a l’estat d’alarma, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat aquest migdia que “no ens tremolarà la ma” per tal de poder ser “el més contundent possible”. Fins al punt que molts dels ciutadans que sí que respecten el confinament decretat de forma recomanable reclamen ja que es pugui passar a sancionar perquè hi ha massa irrespectuosos. Sant Julià ha tancat tots els camins de muntanya. I, certament, a les parròquies centrals també es veuen grupets de persones -fins ara, sortir individualment per anar a fer la compra o petites gestions domèstiques és totalment possible-; cada cop més la gent surt de forma col·lectiva.

Aquesta situació es dona especialment en parròquies altes, però no només. Els camins que duen a Engolasters des d’Encamp, per exemple, presenten un notable trànsit de vianants. Com a Incles. O al bell mig de la Massana. Fins i tot enmig de la neu, al Pas de la Casa, s’han pogut observar persones fent raquetes o altres pràctiques amb l’excusa d’anar a passejar el gos o qualsevol altra situació que no acaba de lligar amb les activitats permeses o recomanables.

Hi ha hagut qui ha pogut observar com obertament la plaça Montaup de Canillo s’omplia d’adults per fer la cervesa o a les pletes del Tarter o sobretot del Soldeu les festes són un continu. Dins i fora dels domicilis. En aquest cas, i en gran mesura, es tracta de temporers que, confinats en apartaments molt petits, acaben socialitzant entre els ocupants de diversos habitatges, causant la indignació de la resta de la població que segueix estrictament les directrius governamentals.

La decretació de l’estat d’alarma, si s’acaba fent, comportarà la restricció de moviments, que les sortides dels domicilis hagin d’estar estrictament acreditades i, sobretot, que es podran imposar sancions, inicialment econòmiques, a aquells que no respectin les normes fixades. I és que per ara, sense base legal, encara hi ha ciutadans que, fins i tot requerits per les autoritats -com agents de policia o de serveis de circulació- planten cara.

 

Comentaris (7)

Trending