Les primeres hores de ‘sortides programades’ porten més gent al carrer però sense incidències

Aquest dijous s’ha posat en marxa el pla de desconfinament puntual que permet que surtin a córrer o passejar aquells ciutadans que viuen en un edifici de número parell

-
-
Les primeres hores de ‘sortides programades’ estan portant, com era de preveure, més activitat als carrers. Més gent passejant. De moment, però, no hi ha hagut cap altercat. Almenys, no hi ha hagut cap incidència remarcable. La immensa majoria de les persones que han sortit aquestes primeres hores ho han fet amb mascaretes, tal i com dicta la recomanació-obligació. Moltes d’elles usen també guants.

Aquest dijous s’ha posat en marxa el pla de desconfinament puntual que permet els ciutadans sortir a córrer o passejar en dies alternatius i durant una hora. En ser 16 d’abril, avui toca que puguin fer el tomb fins a un màxim de dos quilòmetres aquelles persones que viuen en edificis de numeració parella. Persones soles a marxa ràpida, parelles o famílies senceres amb infants petits han sortit al carrer per primer cop en molts dies.

De 6 a 9 del matí ho han pogut fer aquells que anaven amb ganes de córrer o de caminar a alta velocitat. Fins a les 11 està pensat perquè surti el ‘públic’ en general (igual que de 2 a 7 de la tarda). En aquestes dues franges s’ha d’aprofitar també, si escau, per anar a comprar. La franja que fa de les 11 del matí a les 2 de la tarda està reservada per a les persones de més de 70 anys o que presentin alguna vulnerabilitat. De 7 a 9 del vespre tornarà a ser el torn d’aquells que vulguin fer una mica d’esport de baixa intensitat.

Des del ministeri de Salut es recomana actuar amb sentit comú i de la responsabilitat. Els centres comercials mantenen la primera franja del matí per a la compra exclusiva de les persones grans i els col·lectius més vulnerables. No coincideix amb l'horari que aquests ciutadans poden formalment sortir al carrer. Segons les fonts consultades, això té una explicació lògica. A primera hora, és quan els establiments estan més nets. D'aquí que estigui reservada aquesta franja per als més fràgils. I a les hores centrals del dia, és quan el sol fa més acte de presència i quan els comuns han pogut netejar més i millor el mobiliari urbà.És aquí on es demana actuar amb responsabilitat. Es pot sortir a comprar, tot i ser una persona gran, un dia a primera hora del matí i dos dies després, quan es pot tornar a sortir, doncs que s'aprofiti el migdia per prendre el sol. També hi ha la possibilitat que una persona de més de 70 anys però amb un estat de salut i de físic vulgui sortir a córrer. Evidentment, això també es pot fer en les franges pensades per a fer exercici físic. El que es vol, recorden les fonts, és que no es concentri molta gent al carrer i que es respecti el distanciament social.

Els comuns han mobilitzat a partir d'avui més personal del que fins ara tenia als carrers per tal que puguin fer recomanacions als ciutadans i acompanyar-los en algun cas puntual. El principal és que es respectin els carrils adoptats. Aquesta recomanació que s'ha anat donant els darrers dies de circular sempre per la dreta. Les plantilles d'agents de circulació estan totes activades i també altra personal de serveis diversos que ja solen estar acostumats a estar hores al carrer, a la via pública.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending