Les obres per reconstruir la piscina dels Serradells podrien començar el setembre

El gimnàs i l’escola bressol ubicats al centre esportiu de la Comella tornen a estar a ple rendiment des d’aquest matí

Els cònsols Conxita Marsol i Marc Pons i la consellera Esther Vilarrubla visitant el gimnàs.
Els cònsols Conxita Marsol i Marc Pons i la consellera Esther Vilarrubla visitant el gimnàs.
El gimnàs i l’escola bressol dels Serradells han tornat a obrir les portes aquest matí després de l’incendi del 22 de novembre mentre que el comú d’Andorra la Vella està a l’espera els informes definitius sobre la valoració dels danys soferts per la piscina, l’únic recinte que es manté aïllat i totalment tancat a l’accés del públic. La reconstrucció d’aquest equipament, segons les estimacions inicials, es podria iniciar el setembre.

L’edifici del Centre Esportiu dels Serradells ha reobert avui a les 6.30 h les portes per rebre de nou els usuaris després de 90 dies de tancament. Totes les instal·lacions esportives, a excepció de la piscina olímpica, i l’Escola bressol han recuperat l’activitat amb normalitat. La consòl major de la parròquia, Conxita Marsol, que durant el matí s’ha desplaçat al centre per donar la benvinguda als usuaris de les instal·lacions ha remarcat com de satisfets estaven aquests usuaris en poder tornar als Serradells.

Les activitats dirigides s’aniran posant en marxa de nou durant els propers dies, de manera esglaonada, així com la tasca dels clubs esportius que entrenen als Serradells i que durant aquest temps s’han reubicat a altres equipaments.  La piscina olímpica, fortament malmesa per l’incendi, està aïllada i no es preveu que sigui fins més enllà de l’estiu del 2020 que es reobri. El comú està a l’espera dels informes definitius per poder fer una valoració exacta dels danys a l’edifici de la piscina i començar a plantejar la reconstrucció dels espais

Rebaixa global del 10%

Segons les primeres estimacions, les obres per refer la piscina olímpica podrien començar al setembre. Mentre no es pugui oferir aquest servei, el comú aplicarà una rebaixa global del 10% a totes les quotes d’abonaments dels usuaris del centre. La cinquantena de nadons i infants de l’escola bressol dels Serradells han retornat avui a les aules habituals després d’un període de tres mesos, durant el qual han estat reubicats a altres instal·lacions comunals. 

El retorn ha coincidit amb la celebració del Carnaval, fet pel qual tant els infants com els educadors han lluït disfresses de tot tipus. La reobertura s’ha fet, com ha remarcat la corporació, en els terminis previstos, un cop retirada la bastida exterior de l’edifici i finalitzades les tasques de neteja a fons de les zones no afectades pel foc i dels sistemes de ventilació. L’accés al recinte en vehicle s’ha de fer exclusivament per l’aparcament, on s’ha habilitat un túnel provisional per permetre l’accés amb seguretat. 

Únicament podran accedir al centre a través de la plaça Pierre de Coubertain les persones que vagin a peu pel Rec de l’Obac. Així doncs, el pas per la rampa que connecta el pàrquing amb la plaça queda anul·lat, tant per als vehicles com per als vianants. Tots els serveis s’ofereixen des d’avui en els horaris habituals. Les instal·lacions esportives funcionen de dilluns a divendres de 6.30 a 22.30 h, i els dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h. L’escola bressol obre de dilluns a divendres de 7.45 a 20.30 hores.

Comentaris

Trending