Les obres de remodelació de la Rotonda començaran a la tardor amb un pressupost de 4 milions i una font amb llums al riu

La proposta 'CentreS' ha estat la guanyadora del concurs que ha comptat amb quatre participants

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol durant l'acte d'aquest dimarts.
La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol durant l'acte d'aquest dimarts.
La proposta  'CentreS' dels arquitectes Pere Cervós i Ricard de Deus ha estat el guanyador del concurs d'idees del comú d'Andorra la Vella per remodelar la zona de la Rotonda i els seus entorns. El concurs ha comptat amb quatre participants. La cònsol major, Conxita Marsol, ha lloat la qualitat dels projectes presentats i, alhora ha remarcat que aquesta actuació completa la remodelació que ja s’ha fet a l’avinguda i aportarà un gran valor afegit al centre comercial de la parròquia. De la seva banda, Pere Cervós i Ricard de Deus, han destacat la intenció del projecte per “potenciar que passin coses” en aquesta zona d’Andorra la Vella perquè esdevingui un punt real de trobada.

Segons ha anunciat la cònsol major, Conxita Marsol, el projecte s'ha de concretar el mes d'agost i les obres començaran a la tardor amb un pressupost de quatre milions d'euros. Hi haurà quatre fases i es preveu que s'allarguin durant l'actual mandat comunal. L'objectiu és unir la part alta amb la baixa de l'avinguda Meritxell. El projecte guanyador aposta pel medi ambient i perquè el riu tingui protagonisme segons han explicat els arquitectes. Els principals eixos de la proposta són una gran font amb llums de colors sobre el riu Valira, un passeig més ample i amb zones de repòs al voltant del riu per potenciar els desplaçaments a peu, i un espai on poder-hi fer activitats durant tot l’any.

Es vol potenciar el riu com espai natural i oferir un atractiu turístic

Marsol ha dit que les quatre propostes s'ajustaven al que havia demanat el comú i ha definit el guanyador "com un espectacle de llum". Cada fase es farà durant un any i la primera anirà de la plaça de la Rotonda al Pont de París. S’hi ha projectat, entre d’altres, una zona de descans i un pont de vianants lleuger que comunicarà els carrers Doctor Mitjavila i Consell d’Europa amb la part comercial de l’avinguda Meritxell. Més avall, a l’altura del pont de París, es preveu una intervenció al riu Valira per generar l’efecte d’una gran font de colors amb una doble intenció: potenciar el riu com espai natural i oferir un atractiu turístic.

L’actual plaça de La Rotonda serà objecte d’una segona fase, que començarà l’any que ve i que té per objectiu potenciar la unió entre les dues parts de l’avinguda Meritxell i garantir un millor flux de vianants. Per això, s’hi han dissenyat àrees de descans i, també, un punt permanent on es puguin dur a terme activitats diverses. La tercera fase es desenvoluparà entre el pont de París i la Dama de Gel, amb un passeig més ample per afavorir l’establiment de terrasses i espais d’oci.

La darrera fase d’actuació tindrà lloc en el tram de la plaça de la Rotonda i del pont del carrer Prat de la Creu. S’ampliarà el pont, per esdevenir un espai d’estada i passeig amb diferents ambients i, alhora, es recuperarà la ribera del riu amb vegetació.

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending