Les obertures d'establiments augmenten un 0,8% el primer trimestre de l'any

Els sectors que més han contribuït a aquest creixement han estat les activitats immobiliàries i de lloguer

-
-
El Registre de Comerç i Indústria, ha tancat el primer trimestre de l'any amb 9.639 inscrits la qual cosa suposa un increment de 78 establiments en relació als 9.561 enregistrats a finals del 2019. L'augment és del 0,8% segons les dades que ha fet públiques aquest dilluns el departament d'Estadística de Govern. Els principals sectors són els de comerç i de reparació de vehicles de motor (2.973), activitats immobiliàries i de lloguer; serveis empresarials (2.691) i
hoteleria (1.053).

L'augment del primer trimestre d'aquest any s’explica pel balanç positiu que durant aquest període ha presentat la creació neta d’establiments, identificada com la diferència entre les altes i les baixes, en inscriure’s 195 nous establiments i registrant-se 117 baixes.

Els sectors que més han contribuït a aquest augment han estat les activitats immobiliàries i de lloguer; serveis empresarials (2,3% i 60 establiments nets), sistema financer(2,2%), altres activitats socials i de serveis prestats a la comunitat (0,6%) i comerç i reparació de vehicles de motor (0,1%), tots ells amb 4 establiments nets addicionals.

En termes comparatius amb el trimestre anterior, en el que es van registrar 247 nous establiments, es disminueix el ritme d’altes durant l’inici de l’any 2020, experimentant una variació negativa del 21,1% mentre que les 117 baixes d’establiments són inferiors als registres observats l’últim trimestre de l’any anterior (139 establiments). 

Comentaris

Trending