Les guarderies privades denuncien la competència deslleial de les públiques

Finalment quatre escoles bressol tiren endavant l’associació, la constitució de la qual s’ha vist afectada per múltiples entrebancs especialment relacionats amb l’elecció del nom

-
-
L’associació d’escoles bressol privades del Principat avança. A un ritme molt més lent del previst i amb dificultats amb les quals no es comptava a l’inici però, finalment, la constitució del col·lectiu, que inicialment només formaran quatre empreses, tira endavant. L’associació pretén donar visibilitat a aquests centres i posar de relleu, entre altres coses, la competència deslleial de què són víctima i que protagonitzen les llars d’infants públiques.

El col·lectiu finalment adoptarà la denominació d’Associació d’Escoles Bressol 7 d’Andorra. El nom no és una qüestió banal alhora de formalitzar una associació. De fet, és una de les qüestions que ha fet endarrerir la constitució associativa. Passat l’escull de la denominació, ara els tràmits haurien d’avançar amb relativa facilitat. Tot i que a l’inici hi havia més negocis implicats, i malgrat que és cert que producte de la pressió administrativa els darrers temps han acabat tancant tres centres, hi hauria tres guarderies almenys que d’entrada haurien declinat entrar a l’associació tot i que inicialment s’havien implicat en la qüestió.

Fonts de la nova associació han indicat que les ‘baixes’ es deuen al fet que els responsables dels negocis tenen familiars molt directes treballant a l’administració central i “vist el camí que volem agafar” de moment no es volen posicionar perquè no els pugui esquitxar. Les fonts consultades, però, mantenen que el camí no té res d’anormal. D’entrada, volen donar visibilitat al col·lectiu i, de sortida, és cert, volen posar de relleu els greuges que pateixen de l’administració, especialment del Govern.

En aquest sentit, han destacat que les exigències que té l’administració cap a les escoles bressol privades són molt més abruptes i remarcades que no pas el control al qual se sotmeten els centres públics, als quals sempre se’ls té més tolerància i se’ls permet molta més flexibilitat a tots nivells. L’associació també pretén denunciar la competència deslleial que suposen els centres públics per una qüestió tan cabdal com els preus.

Un altre element que posaran sobre la taula és el de les formacions. En aquest sentit, les fonts del col·lectiu consultades han remarcat que els centres privats tenen impossible o molt més difícil accés a segons quines formacions. I reclamen que en aquest sentit posin els professionals d’aquestes escoles bressol a la mateixa altura que els professionals dels centres públics, perquè hi ha formacions com la prevenció en socorrisme en infants que és molt necessària.

Comentaris (2)

Trending