Les donacions per lluitar contra el coronavirus freguen els 800.000 euros

Destaquen les aportacions de l’Associació de Dones i del col•legi d’arquitectes, que també ha renunciat a l’ajut mitjançat el qual Govern assumeix la cotització patronal dels treballadors.

L'ADA ha destinat part dels diners recaptats a la cursa de la dona de l'any passat.
L'ADA ha destinat part dels diners recaptats a la cursa de la dona de l'any passat.

El fons solidari creat per Govern per recollir donacions per fer front a la crisi del coronavirus segueix creixent. En total, s’està a punt d’arribar als 800.000 euros, sumant les aportacions fetes directament als comptes bancaris i les que arriben via SMS al número 828. Des del Govern s’ha volgut destacar les realitzades per l’Associació de Dones i pel col·legi d’arquitectes, que també ha comunicat que el col·lectiu renuncia a la cobertura per part de l’executiu de les cotitzacions dels seus treballadors, una de les mesures de la Llei òmnibus.

El ministre portaveu, Eric Jover, ha remarcat que des del Govern es troben “gratament sorpresos” per la resposta de la societat civil davant la iniciativa d’obrir comptes a totes les entitats per recollir diners que permetin lluitar contra el coronavirus. Per ara, entre tots els ingressos realitzats s’han rebut 731.000 euros. A banda, per l’altra via creada -el número 828 al qual es poden enviar SMS- s’han recaptat més de 35.000 euros. Per tant, la xifra s’apropa a gran velocitat cap als 800.000 euros.

Jover ha volgut destacar aquest dimecres al vespre dues de les aportacions recollides. La primera, de l’Associació de Dones, de 4.000 euros. Des de l’entitat, s’ha explicat que els diners provenen de la cursa de la dona organitzada el juny de l’any passat conjuntament amb el Club d’Atletisme Valls d’Andorra (CAVA). Tot i que, inicialment, l’objectiu era recaptar fons per a la lluita contra el càncer de  mama, s’ha acordat que, aquesta vegada, part del recollit es destini al fons de Govern.

L’altra donació destacada des de l’executiu ha estat la realitzada des del col·legi d’arquitectes. En aquest cas, s’ha remarcat que, a més dels 2.000 euros aportats, des de l’entitat s’ha indicat que el col·lectiu ha pactat renunciar a una de les ajudes incloses en la Llei òmnibus. En concret, la que els permetia demanar que fos Govern qui assumís la part de cotització patronal dels seus treballadors.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending