Les caràtules 'pel·liculeres' del diari del Carnaval d'Encamp retraten la classe política del país

Comentaris

Les caràtules \'pel·liculeres\' del diari del Carnaval d\'Encamp retraten la classe política del país
Les caràtules \'pel·liculeres\' del diari del Carnaval d\'Encamp retraten la classe política del país

El diari del Carnaval d’Encamp torna a fer furor. I ningú, o gairebé ningú, no se’n salva. El programa d’actes del jovent encampadà és un recull d’estirabots, amb més o menys gust, propis d’aquestes dates carnestoltenques. Qui més qui menys hi surt retratat. Més ben parat o menys dependrà, també, de l’humor de cadascun dels protagonistes del programa. Del diari. Però, i entre altres apartats, el recopilatori de caràtules de pel·lícules ‘històriques’ no té pèrdua. Els polítics, amb gran diferència, en són els grans protagonistes. Des del cap de Govern als cònsols i consellers del comú encampadà passant pel ministre de Finances i portaveu governamental. Tots, d’una manera o altra, hi són presents.

Jordi Cinca és l’enèsim ‘actor’ encarregat de donar vida a James Bond. L’agent 007 andorrà ho és en virtut i mèrits del ‘cas Orfund’. D’aquí que el ministre portaveu aparegui en funcions de ‘Goldfinger’, per posar un primer exemple. El mateix Cinca es converteix en ‘Cinca Penn’ per juntament amb ‘Martí de Niro’ protagonitzar allò de ‘Nunca fuimos ángeles’. No queda clar qui donaria vida al paper interpretat, en el film real, per Demi Moore. Un dels papers femenins per excel·lència el fa Meri Roberts juntament amb Alcobé Gere. Tots dos donen vida a ‘Novia a la fuga’. Sense dubte, una referència a les dimissions de Meritxell Mateu i Jordi Alcobé i al fet que tots dos, ja fa una bona colla d’anys, van ser parella. No podia faltar en el repertori un altre membre, encara en actiu, en aquest cas sí, de l’executiu. L’encampadà Jordi Torres. ‘Blackhawk derribado’ és el film que els organitzadors del Carnaval li atribueixen. D’helicòpters no n’hi falten al ministre de l’heliport… en terme parroquial encampadà.

És clar que els representants comunals ocupen una bona part del diari carnavalesc. I el cònsol hi té un paper important. Tant que sembla fer viure als encampadans una mena d’infern particular. L’’Inferno’ que protagonitza en la cinta de veritat Tom Hanks i que en la versió encampadana lidera, és clar, Tom Torres. Un comú que, de forma coral, dóna peu a un ‘Joc de trons’ molt particular. És clar que els membres de l’oposició tampoc no s’escapen de la sàtira. I Jordi ‘Al’ Troguet i Maribel ‘Reeves’ Lafoz fan allò de ‘Pactar con el diablo’ alhora que Joan ‘Kevin’ Sans i Pere ‘Sandler’ López fan la seva interpretació en el marc de ‘Os declaro marido y marido’.

Com en d’altres anys, el programa de mà especial del Carnaval d’Encamp no deixarà indiferent ningú. La ironia i sàtira a voltes dura amenaça de fer riure molts ciutadans i, de ben segur també, causar la indignació d’uns quants altres. Però és allò que diuen: per Carnaval, tot s’hi val. O gairebé tot.

Comentaris

Trending