Les botigues d'electrodomèstics, llar, papereria o informàtica obriran a partir de dilluns

La construcció haurà d’esperar al maig com a mínim i la tercera fase, amb la reobertura progressiva de la resta d'activitats, no arribaria fins d'aquí un mes

Una botiga d'electrodomèstics.
Una botiga d'electrodomèstics.

Informàtica, electrodomèstic o papereria. També les immobiliàries per centrar-se en serveis de lloguer. Són alguns dels sectors que a partir de dilluns participaran en la primera fase de la reactivació d’activitats. La construcció haurà d’esperar, com a mínim, dues setmanes més. Aquestes són les claus del calendari que ha facilitat el Govern.

El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, han presentat el calendari de desconfinament, que viurà la seva primera fase el dilluns, amb una reobertura que implica, segons les dades facilitades, 948 assalariats de 596 negocis. En concret, els dedicats al comerç de confecció tèxtil (com ara merceries), agricultura i jardineria de casa, parament de la llar, electrodomèstics, joguines, articles de música, papereria i revistes, bricolatge i informàtica. També els serveis immobiliaris, pensat especialment per a la gestió de lloguers, tan pensant amb els que finalitzen aquest mes com en els que poden veure sotmesos a les reduccions previstes a la segona llei òmnibus.

El pla per fases marca unes dates amb intervals de quinze dies. Ara bé, Espot ha deixat clar que “és una proposta sotmesa a canvis  en funció de l’evolució de l’epidèmia”. El segon capítol arribaria la setmana del 4 de maig i afectaria principalment a la construcció però també a moltes professionals liberals. Dues setmanes més tard, si les dades ho permeten, es posaria en marxa la tercera, que inclou una “progressiva” obertura de la resta d’activitats. “No es passarà d’una fase a l’altra si la situació sanitària no és satisfactòria”, ha advertit el cap de Govern.

No se saltarà a la següent fase del pla si les dades del'evolució de l'epidèmia no són "satisfactòries"

L’obertura de dilluns es farà, lògicament, amb els comerços obligats a adoptar les màximes precaucions de seguretat. Les mateixes, de fet, que ja s’apliquen a les botigues i supermercats de productes essencials que han estat actives les darreres setmanes. Les activitats escollides per aquesta primera fase tenen una característica comuna, com ha apuntat el cap de Govern: “No és només una perspectiva de prova pilot, sinó que, a més, tenim en compte que siguin activitats que puguin facilitar la vida quotidiana de qui està en confinament”.

Dilluns també es posarà en marxa el comerç en línia intern. D’aquesta forma es fa cas a una reivindicació reiterada del teixit econòmic. De fet, s’entén que és una bona forma per ajudar en la reactivació de l’activitat.

Etiquetes

Comentaris (18)

Trending