El Consell de dijous s'ajorna mentre es cou una protesta ciutadana

La sessió de la cambra es podria celebrar divendres, com a molt aviat, o dissabte

-
-
La sessió de Consell General prevista aquest dijous s'ha ajornat perquè no hi ha temps material per analitzar i transaccionar les 108 esmenes que s'han presentat al segon projecte de Llei de mesures urgents que va entrar el Govern dilluns a tràmit parlamentari. S'està treballant intensament perquè la sessió sigui divendres encara que no es descarta el dissabte. Mentrestant, un grup de persones està intentant organitzar una protesta que podria fer-se abans de la sessió.

Els impulsors avaluen també la possibilitat de manifestar-se davant del Govern. En tot cas es mouen de manera molt discreta amb trucades telefòniques per intentar sondejar els possibles participants. Un dels arguments és el de reviure la concentració que es va fer el gener del 1992 i que va acabar amb la dissolució del Consell General i la convocatòria d'unes eleccions que van culminar amb la proclamació de la Constitució. Malgrat la discreció amb què es porten els moviments, hi ha persones que han mostrat la seva predisposició a participar-hi en una protesta que seria amb motius polítics i també econòmics a causa de la situació provocada per la crisi de la pandèmia de la Covid-19.

Pel que fa a l'aprovació del projecte, tot i que els consellers van treballar dimarts fins ben entrada la nit i que aquest dimecres al matí s'hi han posat aviat, l'alt volum de feina fa impossible poder celebrar la sessió d'aquest dijous. "El termini és molt just, el text és molt tècnic així com les esmenes", reconeix un conseller general. La decisió sobre la nova data de la sessió es decidirà a les pròximes hores tot i que hi ha més partidaris de fer-la el dissabte. La intenció del Govern era que el projecte fos aprovat el més ràpidament possible i, en principi, havia d'estar enllestit aquest dimecres i a punt per a la sessió de dijous. Però no ha estat el cas.

El text va arribar als diferents grups del Consell el dilluns a mitjanit i van treballar per elaborar les esmenes, que en el cas del Partit Socialdemòcrata van ser 77. També Terceravia ha presentat una bateria d'esmenes que, tot i ser menor a les del PS, també tenen una notable complexitat tècnica.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending