L’enllumenat endarrereix fins al febrer la finalització de la reforma de l’avinguda Joan Martí

La fàbrica que havia de subministrar els fanals ha tingut problemes de producció, fet que allarga encara més el retard d’unes obres que haurien d’haver acabat abans de la Puríssima

Un urbà regula el trànsit a una de les zones on encara es treballa.
Un urbà regula el trànsit a una de les zones on encara es treballa.

Els treballs de la primera fase de la reforma de l’avinguda Joan Martí d’Encamp encara s’allargaran fins al febrer. Aquesta setmana, un cop passades les vacances de Nadal, les empreses responsables ha reprès les obres per finalitzar tot el que estava pendent. La gran majoria de feina s’espera que estigui enllestida a finals de mes, però encara quedarà la col·locació de l’enllumenat, ja que s’està pendent de l’arribada del material, que s’ha endarrerit per problemes a la fàbrica subministradora.

El retard a les obres de la primera fase del projecte –entre la plaça Sant Miquel i l’hotel Rosaleda- ja és considerable i podria suposar una important penalització per a la unió temporal d’empreses formada per Locubsa i Unitas que va guanyar l’adjudicació a inicis de l’any passat per un total de 5,5 milions d’euros. Inicialment, havien d’estar enllestides abans del pont de la Puríssima, però per “causes diferents”, segons s’ha apuntat des del comú, els treballs s’han allargat. Tampoc s’ha complert la segona previsió –tenir-les abans del Nadal- i un cop arribada les festes, amb les festes a la construcció, tot va quedar pendent per aquest gener.

En concret, queda per tirar endavant la pavimentació de les voravies entre la plaça del Consell i la travessera del Jardí, la col·locació de granit a la calçada davant de l’hotel Oros i la instal·lació de diferent mobiliari urbà. Els operaris ja han tornat aquesta setmana a la feina i es confia que tots aquests treballs puguin estar finalitzats en pocs dies, abans de febrer.

Un altre imprevist, en aquest cas aliè tant al comú com a les empreses concessionàries s’ha vingut a sumar al camí costerut d’aquest projecte. La fàbrica que havia de subministrar els nous fanals va amb retard en la seva fabricació. Per tant, encara no estan tots disponibles. Per ara, s’ha decidit que segons vagin arribant es van posant i es van mantenir els antics instal·lats per garantir la il·luminació al carrer. S’espera que l’enllumenat complet pugui estar durant el mes vinent.

Pel que fa al retard global a l’obra, des del comú s’atribueixen a “causes diferents” que, ara, s’han d’analitzar amb la direcció facultativa. En concret, “ha estat una suma de petits entrebancs, com les  modificacions de les xarxes de serveis per part de les empreses concessionàries o la complexitat de les xarxes a desplaçar a la part alta de l'obra”. A partir d’aquesta anàlisi s’haurà de determinar el grau de responsabilitat de les adjudicatàries i, per tant, la possible aplicació de les diferents penalitzacions per endarreriments previstes al plec de bases.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending