L'empresa de Magda Marquet obté uns bons resultats preclínics en una vacuna contra la Covid-19

Els primers estudis són un bona mostra per començar amb els assajos amb persones aquest estiu

Magda Marquet recollint un premi a San Diego.
Magda Marquet recollint un premi a San Diego.
Arcturus Therapeutics Holdings Inc, l'empresa de l'andorrana Magda Marquet ha anunciat aquest dilluns, en un comunicat que ha aconseguit uns bons resultats preclínics en l'elaboració d'una vacuna contra la Covid-19. "Aquests estudis preclínics són un bona mostra per donar sortida als assajos amb persones aquest estiu", ha dit el subdirector del programa de maladies infeccioses emergents de la facultat de medicina de Duke-NUS, Ooi Eng Eong.

El professor Pad Chivukula, director científc d'Arcturus Therapeutics ha comentat que els assajos han demostrat que el seu producte ARNm STARR és superior a l'ARNm convencional en totes les dosis i punts de temps equivalent, produint taxes de serconversió molt més altes que les normals.

 L'àcid ribonucleic missatger (ARNm) és una molècula d'ARN que serveix de model químic per a crear un producte proteic. L'ARNm és transcrit a partir d'una plantilla d'ADN i porta informació codificada fins a les regions on se sintetitzen les proteïnes. Pel que a fa a la serconversió és el període de temps durant el qual un anticòs específic es desenvolupa i es torna detectable a la sang. Després d'haver-se produït la seroconversió, la malaltia pot ser detectada en les anàlisis de sang per l'anticòs.  El que s'ha fet en aquest assaig és efectuar la seroconversió utilitzant un assaig de neutralitzacio de virus estandar d'or (cèl·lules Vero E6 amb SARS-Cov-2). Les cèl·lules Vero són susceptibles a un ampli rang de virus. Aquests assajos han posat de manifest la immunització a la COVID19 en una sola dosi.

 

Comentaris

Trending