L’emergència del coronavirus també posposa l’obra de protecció de la Portalada

El termini de presentació d'ofertes no té data final, ara per ara, com tampoc té data l'obertura de les ofertes

Les obres a la Portalada seran unes de les poques licitacions d'aquest any.
Les obres a la Portalada seran unes de les poques licitacions d'aquest any.
Fins que no es doni per finalitzada la situació d’emergència generada pel coronavirus, tots els expedients administratius -entre moltes altres coses- estan aturats. D’aquí que també s’hagin suspès els processos de licitacions d’obres, com els de la construcció de l’escola d’Ordino o les obres de protecció que s’han de fer a la zona de la Portalada, on l’agost passat hi va haver l’esllavissada que durant unes hores va interrompre la circulació cap a Espanya. 

Divendres passat finalitzava el termini de presentació de les ofertes i, per tant, s’havia de posar en marxa el procés per seleccionar l’empresa o empreses que s’havien de fer càrrecs dels treballs i començar-los a activar. No obstant això, i segons fonts del Govern, “l'article 24 de la Llei de mesures excepcionals i urgents per la situació d'emergència sanitària causada per la pandèmia de SARS-CoV-2, aprovada pel Consell General el 23 de març del 2020, suspèn els terminis per a la tramitació de tota classe d'expedients administratius, en totes les administracions públiques, fins al moment en què el Govern declari la fi la situació d'emergència sanitària causada pel SARS-CoV2”.

En conseqüència,  “tots els dies compresos en aquest període tenen la consideració de dies no hàbils a efectes del procediment administratiu. Així doncs, la licitació de les obres de protecció de la carretera general a la zona de la Portalada es troba actualment suspesa. En conseqüència, el termini de presentació d'ofertes no té data final, ara per ara, com tampoc té data l'obertura de les ofertes”. L’administració tampoc no està “en disposició d'indicar-te quantes empreses s'han presentat perquè la licitació es troba suspesa temporalment”.

Una vegada es recuperi la normalitat, no total però sí que l’emergència sanitària es doni per conclosa, l’activitat d’obra pública quedarà molt frenada. De fet, encara que sigui informalment, el Govern ja ha comunicat a les empreses constructores que caldrà destinar els recursos econòmics a altres prioritats que no seran les obres. No obstant això, però, tant els treballs de protecció a la Portalada com les obres a l’escola d’Ordino seran de les poquíssimes coses que es mantindran. Que es duran a terme.

Etiquetes

Comentaris

Trending