L'eficàcia dels tests que ha comprat Andorra enfronten l'Índia i la Xina

Els indis consideren que són defectuosos i els subministradors xinesos es defensen dient que no els han sabut utilitzar adequadament

Un dels lots de tests que es faran servir a Andorra.
Un dels lots de tests que es faran servir a Andorra.
Les autoritats sanitàries de l'Índia han recomanat que no s'utilitzi la prova ràpida d'anticossos de la Covid-19 després que apareguessin informes que els kits són defectuosos. Els tests són els mateixos que s'utilitzaran a Andorra a partir del dimecres vinent. Els subministradors xinesos s'han defensat dient que els indis no els han sabut fer servir.

L'Índia va comprar 500.000 tests a Guangzhou Wondfo Biotech i Zhuhai Livzon (el subministrador d'Andorra). Els governs del Rajasthan han dit que els kits donaven resultats inexactes, segons publica la premsa del país.

Les autoritats no descarten tornar-los i comprar-ne uns altres. Consideren que el producte s'ha elaborat molt ràpid i que no s'han fet els controls adequats abans de comercialitzar-los. Fonts de les dues empreses han afirmat que han exportat els kits a molts països i que no han tingut cap problema.

Hi ha tres maneres d'identificar un contagi: la prova PCR, el test ràpid d'antígens i el serològic. Les dues primeres vies busquen físicament la presència del virus a la mostra biològica que s'extreu de les fosses nasals i del coll del pacient. La tercera no busca directament el virus, sinó els anticossos que s'hagin creat a partir de la resposta immunològica generada.

Aquesta. que és la d'Andorra es fa amb una mostra de sang.  El resultat s'obté ràpidament, com a màxim en mitja hora, amb una fiabilitat superior al 88%. Comença a ser útil a partir d'una setmana després d'haver-se infectat, quan el cos comença a reaccionar, perquè el que es fa és detectar si hi ha anticossos o no.

 

 

Comentaris (13)

Trending