L'AREB confirma una nova migració de BPA a Vall Banc que serà tècnica aquest divendres i efectiva dilluns

Comentaris

Ja és oficial. Hi haurà nova migració entre Banca Privada d’Andorra (BPA) i Vall Banc. El Butlletí Oficial del Principat (BOPA) ha publicat aquest vespre una nova resolució firmada pel president del consell d’administració de l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), Albert Hinojosa, per la qual es disposa un nou traspàs de clients entre les dues entitats cares de la mateixa moneda. Una que pot operar a mitges i una altra que no pot operar ni volent-ho. La resolució estableix que la migració serà “operativa i tècnica” el proper 16 de desembre. És a dir, aquest divendres. Encara que no s’estableix amb claredat, cal suposar que el traspàs serà efectiu per als clients dilluns tal i com l’Altaveu ja va avançar.

La resolució, definitiva en 104 punts o considerants, és un copiar i enganxar de l’acordada el passat mes d’octubre. No ha transcendit ni un sol detall ni dels clients als quals pot beneficiar ni, tampoc, del volum monetari que suposarà la basculació de comptes d’una entitat a una altra. L’AREB vol evitar, de totes totes, filtracions. Ja no només mediàtiques. També de cara als propis clients. I és davant l’absència d’informació que tenen els gestors de BPA quan, entre altres coses, s’originen altercats com els d’aquest migdia a l’oficina del carrer de la Unió, davant del qual s’ha vista obligada a intervenir la policia. No és que sigui una reacció de causa efecte, però l’AREB ha trigat unes poques hores a publicar la nova resolució de migració.

Consulti AQUÍ la resolució que estableix la migració

Feia uns quants dies que els tècnics informàtics de BPA, tal i com va avançar aquest blog, estaven treballant en la transmissió tècnica de clients d’una banda a l’altra dels taulells, que és, en definitiva, pràcticament el que és. Faltava l’instrument jurídic necessari per donar el vestiplau a tot plegat. Hores d’ara, però, els gestors de BPA no tenen el llistat de clients traspassables. Per ordre de l’AREB, aquest llistat el manegen fonamentalment el director general de l’AREB i administrador únic Òscar Gelabert i la seva mà dreta i ‘blogger' de moda Eva García.

Segons les fonts consultades, els gestors de l’entitat intervinguda no tindran el llistat fins dilluns. Segons la resolució, i això no és cap novetat, BPA ha de comunicar, davant la nova migració, als seus clients, si són transferibles o no ho són. Alhora, Vall Banc també hauria d’enviar una comunicació escrita a aquelles persones que esdevinguin nous clients a partir d’aquesta migració. Moltes d’aquestes comunicacions, tot i amb això, no arriben mai al seu destinatari, tal i com ha pogut comprovar l’Altaveu. No es tracta, o almenys no fins ara, de comunicacions enviades de forma certificada.

Com en el cas de la darrera migració duta a terme fins ara, l'instrument de resolució que publica al BOPA -sempre de nit i quan els bancs ja fa estona que han tancat les portes, no fos cas que s'haguessin de donar més explicacions del compte- dota dels suposats mecanismes legals -una qüestió molt debatuda i que acabarà davant els tribunals amb tota certesa- per rescatar les posicions fora de balanç tant dels clients que a partir d'ara es consideren traspassables com d'aquells que continuen sense ser-ho i vendre-les, tot passant a integrar el rendiment que s'obtingui de la venda esmentada el compte al qual aquelles posicions anessin associades.

Comentaris

Trending