L’Andorra Esports Clúster proposa a Govern la creació d’una mesa per a la reactivació del sector

La finalitat es reprendre la seva activitat i fer front als reptes que posarà al davant la crisi de la Covid-19

Una reunió de l'Andorra Esports Clúster.
Una reunió de l'Andorra Esports Clúster.
L'Andorra Esports Clúster ha proposat al ministeri de Cultura i Esports la creació d'una mesa sectorial on es puguin debatre i treballar una sèrie de mesures per oferir solucions i actuacions concretes al sector, amb la finalitat de reprendre la seva activitat i fer front als reptes que posarà al davant la crisi de la Covid-19. Segons es desprèn del Pla de Reactivació del Sector de l'Esport, el clúster vol esdevenir l'entitat de referència per a les empreses i agents, i també per a l'administració, durant els propers exercicis.

El clúster persegueix un triple objectiu a l’hora de reactivar el sector: el primer, impactar al país i ajudar a un posicionament d’aquest com a país esportiu, saludable i sostenible; el segon, impactar a l’economia i ajudar a transformar el sector de l’esport emprenent accions de valor compartit que incrementin la competitivitat de la indústria esportiva, que avui representa el 8% del PIB del país; i el tercer, impactar a les persones, fomentant la pràctica de l’exercici físic, des dels nostres infants fins als nostres padrins, i que aquest sigui considerat com un “bé de primera necessitat” i part imprescindible per a la millora de la salut física i mental de la població. El pla detalla 6 projectes, a realitzar a partir del mes de maig.

Pel que fa a la creació d'una mesa sectorial, aquesta hauria d'agilitzar una represa de l’activitat, confeccionant
protocols de referència pel sector i on debatre les mesures de reobertura i les propostes de reactivació del sector amb el màxim de garanties. Per aquest motiu es proposa la seva creació i que l’acompanyin representants del ministeri de Turisme, juntament amb el Clúster i un assessor científic, que hagi participat en la realització de la proposta del Pla de Desconfinament d’Andorra.

 

Comentaris (4)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.