L’Andorra Esports Clúster proposa a Govern la creació d’una mesa per a la reactivació del sector

La finalitat es reprendre la seva activitat i fer front als reptes que posarà al davant la crisi de la Covid-19

Una reunió de l'Andorra Esports Clúster.
Una reunió de l'Andorra Esports Clúster.
L'Andorra Esports Clúster ha proposat al ministeri de Cultura i Esports la creació d'una mesa sectorial on es puguin debatre i treballar una sèrie de mesures per oferir solucions i actuacions concretes al sector, amb la finalitat de reprendre la seva activitat i fer front als reptes que posarà al davant la crisi de la Covid-19. Segons es desprèn del Pla de Reactivació del Sector de l'Esport, el clúster vol esdevenir l'entitat de referència per a les empreses i agents, i també per a l'administració, durant els propers exercicis.

El clúster persegueix un triple objectiu a l’hora de reactivar el sector: el primer, impactar al país i ajudar a un posicionament d’aquest com a país esportiu, saludable i sostenible; el segon, impactar a l’economia i ajudar a transformar el sector de l’esport emprenent accions de valor compartit que incrementin la competitivitat de la indústria esportiva, que avui representa el 8% del PIB del país; i el tercer, impactar a les persones, fomentant la pràctica de l’exercici físic, des dels nostres infants fins als nostres padrins, i que aquest sigui considerat com un “bé de primera necessitat” i part imprescindible per a la millora de la salut física i mental de la població. El pla detalla 6 projectes, a realitzar a partir del mes de maig.

Pel que fa a la creació d'una mesa sectorial, aquesta hauria d'agilitzar una represa de l’activitat, confeccionant
protocols de referència pel sector i on debatre les mesures de reobertura i les propostes de reactivació del sector amb el màxim de garanties. Per aquest motiu es proposa la seva creació i que l’acompanyin representants del ministeri de Turisme, juntament amb el Clúster i un assessor científic, que hagi participat en la realització de la proposta del Pla de Desconfinament d’Andorra.

 

Comentaris (4)

Trending