L’ambulància que fa el trasllat dels pacients amb sospita de coronavirus ‘es reforça’

Substitueixen el vidre trencat de la finestra que aïlla l’habitacle assistencial del del conductor

-
-
L’ambulància que per norma i en horari diürn fa els trasllats dels pacients que presenten símptomes compatibles amb el coronavirus des d’on es trobin quan s’activa el 116 fins a l’hospital ja està en plenes facultats. En les darreres hores s’ha substituït el vidre trencat de la finestra que aïlla l’habitacle assistencial del del conductor i s’ha donat per resolta aquesta mancança.

L’aparició en un reportatge publicat per l’Altaveu d’una fotografia en què quedava clar que la finestra de separació entre els dos habitacles de l’ambulància estava coberta per quelcom que no distava molt de ser un cartró va comportar un fort malestar, a banda de donar motius a una part del personal sanitari que considera que no es disposa del material necessari i de garanties per evitar contagis amb el Covid-19.

La qüestió va generar entre dilluns i dimarts un fort debat, amb reunions incloses amb representants de l’alta direcció tant del ministeri de Salut i el SAAS com responsables directes del servei, emmarcat al departament d’Urgències de l’hospital i en el transport sanitari. Des del punt de vista tècnic, es va procedir d’immediat a canviar el vidre trencat i a donar per resolta aquesta incidència, alhora que, de més bones o més males maneres, es comunicava al personal que s’estan seguint al peu de la lletra els protocols internacionals en la matèria.

Hi ha professionals, en aquest cas del transport sanitari, que consideren que el material que es facilita de forma estàndard -ulleres de protecció, mascareta, guants de làtex i bata de màniga llarga- és massa dèbil. En aquest marc, però, representants per exemple de l’empresa Ambulàncies del Pirineu (ADP), davant les queixes d’alguns dels seus integrants, han sortit les darreres hores al pas per assegurar que disposen del material suficient i de garanties per poder fer tots els trasllats en condicions.


Situació que presentava l'espai de la finestra fa ben pocs dies. ALTAVEU

De moment la situació es manté sota control i pel que respecta a l’ambulància, segons informació oficial del SAAS, l'ambulància que s'utilitza per al trasllat de pacients amb sospita de COVID-19 fins a l'HNSM ja disposa d'una nova finestra d'aïllament de l'habitacle assistencial del del conductor. Segons les mateixes fonts, en espera de poder substituir el vidre trencat “es va adoptar una mesura provisional amb l’oclusió de la finestra amb dispositiu de tancament i que assegurava una aïllament estanc i segur pel personal”. Aquesta última afirmació, però, difereix força del que pensaven molts dels professionals del sector.

Bombers de transport sanitari equipats amb granotes en una actuació recent.

Relacionat

Neguit entre professionals del transport sanitari pel coronavirus

Comentaris (2)

Trending