Laika vol convocar una concentració davant la Batllia per la sentència de l’home que va deixar morir dos gossos

Josep Mas explica que estan molt indignats i no entenen per què la llei s’ha aplicat malament i en cap cas, “sense tenir en consideració la legislació vigent”

Laika demana que es respecti la Llei 11/2016 de tinença i protecció d'animals
Laika demana que es respecti la Llei 11/2016 de tinença i protecció d'animals
El president de Laika, Josep Mas, es mostra totalment indignat amb la sentència de l’home que va deixar morir dos gossos que estaven abandonats en un domicili particular on havia viscut. D’aquesta manera, Mas considera que la Batllia ha aplicat incorrectament la llei i per aquest motiu, un cop passades les festes nadalenques Laika vol convocar una protesta per reclamar que la llei sigui justa i es respecti la vigent, és a dir, la Llei 11/2016 de tinença i de protecció d’animals.

El batlle va jutjar, el passat 8 de desembre, al resident de 31 anys acusat de maltractar dos gossos de la seva titularitat que van aparèixer morts al domicili perquè no se n'havia fet càrrec, ni els havia alimentat com corresponia. La sentència condemna a l’agressor a set mesos de presó condicional, és a dir, que en principi, l’acusat no haurà d’entrar al centre penitenciari, al pagament d’una multa de 600 euros i a la prohibició d’exercir professions relacionades amb els animals i d’aconseguir el permís de caça o de pesca durant un any.

Laika considera que els fets són una infracció molt greu i que la pena imposada és insuficient

Per la seva banda, l’associació protectora dels animals de companyia considera la pena imposada és "insuficient" i que “s’hauria d’haver condemnat com a mínim l’agressor a un any i un dia de presó, al pagament d’una multa de 6.000 euros” i sobretot, el president de Laika insisteix en el fet “que no pot tornar a tenir animals a càrrec seu”, i afegeix que la mesura “de no poder aconseguir el permís de caça o pesca és indiferent i no ens importa perquè el realment important és que estem davant d’un acte de maltractament animal en què han mort dos gossos”.

D'aquesta manera, l’associació rebutja i es mostra totalment contrària a la sentència perquè consideren que “hi ha hagut una mala aplicació de la legislació” perquè precisament els fets "són una infracció molt greu". “La Llei 11/2016, sobre la qual i vam treballar i des de Laika vam tenir-hi un paper molt important a l’hora de fer negociacions i aportar mesures, contempla en aquests casos sancions de fins a 9.000 euros, entre un i dos anys de presó, i sobretot, no permetre que els agressors puguin mai més un animal”, reivindica Josep Mas.

L'associació manifesta que hi va haver maltractament animal que va causar la mort dels dos gossos i que s'hauria d'haver aplicat la legislació vigent

Per exemple, la llei 11/2016 de tinença i protecció d’animals exposa en l’article 297 que “el qui maltracti amb crueltat un animal ha de ser castigat amb pena de presó fins a un any i multa fins a 6.000 €”. Amb aquesta llei en mà, Laika considera que no s’ha actuat correctament perquè els dos gossos morts van patir maltractament animal precisament perquè els dos animals estaven lligats a terra i feia molts dies que ni bevien ni menjaven. Així doncs, consideren que la “Batllia no s’ha llegit aquesta legislació i el que està fent és aplicar la que era més antiga”.

El cert és que l’associació protectora d'animals no ha pogut llegir la sentència sencera, ja que no van poder presentar la demanda contra l’agressor perquè "hi va haver problemes informàtics i burocràtics pel mig i a més es va fer un judici ràpid". De totes maneres, tal com afirma Mas “hem d’empassar-nos el tema, però ens volem concentrar davant la Batllia, en una data que encara està per definir per reclamar precisament que la llei no s’ha aplicat correctament”. A més, un cop feta pública la sentència, han posat el cas en mans de la seva advocada amb la finalitat de presentar un recurs a la resolució del batlle. 

Campanya a change.org

Laika també ha iniciat a través del portal electrònic especialitzat en reclamacions socials change.org una campanya en què es reclama el “respecte i el compliment de la Llei 11/2016 de tinença i de protecció d’animals”. Aquesta ja l'han firmat més de 300 persones i s’espera arriba a les 500 signatures, en aquesta  plataforma l'associació manifesta que “només cal conèixer la llei i veure com s’ha aplicat”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending