Laika afirma que la cúpula judicial admet que la llei no s’ha aplicat correctament en el cas de la mort de dos gossos

L’associació protectora d’animals ha anunciat una concentració davant la Batllia per fer “pressió als estaments judicials” i que segurament tindrà lloc el dissabte 26 de gener

Laika demana que es respecti la Llei 11/2016 de tinença i protecció d'animals
Laika demana que es respecti la Llei 11/2016 de tinença i protecció d'animals
El president de Laika, Josep Mas, davant la sentència de l’amo que va deixar morir els seus dos gossos al seu domicili va anunciar que no es quedarien de braços plegats. I així ha estat, el passat dilluns 31 de desembre l’associació protectora d’animals de companyia es va reunir amb el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, per tal de fer pressió perquè és “revisés la sentència que no respectava la Llei 11/2016 de protecció i tinença d’animals”, a més, tal com explica Mas, Casadevall va admetre que “la legislació no s’havia aplicat correctament".

La sentència de l'amo que va deixar morir els dos gossos el condemna a set mesos de presó condicional – en principi l'home no haurà d’entrar al centre penitenciari – i a pagar 600 euros de multa. Amb la llei en mà, Laika considera que és una sentència que no respecta l’actual legislació i seguint la mateixa línia, Enric Casadevall va transmetre a Josep Mas que faria un toc d’atenció al batlle que va dictar-la. El president de Laika afegeix que va ser una reunió “positiva” perquè “Casadevall ens va donar la raó, nosaltres ens basem amb uns fets i amb la llei que hi ha i davant d’això no hi ha res a discutir”.

Tal com ja va explicar l’Altaveu, Laika no va poder presentar cap recurs, ni tampoc personar-se com a acusació particular en el judici ràpid que es va dur a terme. Però malgrat això, estan treballant per tal de posar una denúncia per via administrativa al resident de 31 anys que va deixar morir els gossos. “Volem esbrinar el nom de la persona i així poder presentar la denúncia. Demanem que pagui una sanció de 9.000 € i que no pugui tornar a tenir animals fins d’aquí 6 anys”, expressa Josep Mas.

Una altra acció que demostra que no es volen quedar de braços plegats davant de la sentència, és la concentració que volen convocar, i que si tot va com tenen previst, tindrà lloc el dissabte 26 de gener al migdia i serà davant la Seu de la Justícia. “Volem fer pressió als estaments judicials per fer valdre que s’ha d’aplicar la llei vigent”, explica Mas. En aquesta protesta se sortirà del Parc Central en direcció a la Batllia i es farà acompanyats d’animals. També s’hi sumaran l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient d’Andorra (APAPMA) – que també vol presentar una denúncia a l’agressor per via administrativa – i d’altres col·lectius animalistes.

Etiquetes

Comentaris

Trending