L’agent que va tornar a fer respirar el bebè que s’ofegava

Una patrulla policial que dimecres al vespre feia una ronda per Escaldes va ajudar decisivament un pare que corria desesperat cap a l’hospital amb el seu nadó als braços

-
-
La crisi generada pel coronavirus és tan alarmant que, per mal i sobretot per bé, queden moltes altres coses al tinter, emmascarades, amagades. És el cas dels dos components d’una patrulla de policia que dimecres a la nit feien ronda pel centre d’Escaldes. I que gràcies a la perícia d’un d’ells (en concret una, una sotsoficial del cos) a l’hora de fer les maniobres cardio-respiratòries va contribuir a la reacció d’un bebè que no presentava un quadre gaire optimista.

Les fonts consultades han explicat que mentre els dos agents patrullaven, per carrers cèntrics escaldencs, ja ben entrada la nit, van veure de cop com un home corria amb un nadó en braços. Els policies es van interessar per la situació i l’home amb evidents símptomes de nerviosisme els va explicar com va poder que davant la voràgine del coronavirus i sabedor que els serveis sanitaris i les ambulàncies estaven col·lapsades va decidir, per la relativa proximitat del seu domicili amb l’hospital, portar ell directament el bebè cap al centre hospitalari.

El nadó, aparentment, tenia serioses dificultats per respirar. Allí mateix un dels agents hauria dut a terme les maniobres pertinents mentre que l’altre uniformat activava el SUM. La reanimació del primer dels policies va ser positiva i una vegada van haver arribat els sanitaris se’n van fer càrrec. El bebè hauria acabat ingressat a l’hospital en observació sense que transcendís el seu estat concret però amb una evolució bona i fora de perill.

Comentaris (15)

Trending