L’ADN determinarà el grau d’implicació en una onada de robatoris d’un dels detinguts pel cas dels Magatzems Coma

La Batllia manté oberta la investigació que va comportar la detenció de tres homes, tots residents i d’entre 29 i 39 anys, un dels quals resta ingressat a la presó acusat de vuit furts amb força

-
-
La Batllia espera els resultats de les mostres d’ADN preses a un dels tres detinguts en relació a un grup de persones que haurien perpetrat diversos robatoris en establiments comercials del país des de finals de l’any passat i el primer trimestre d’aquest any per saber si va estar implicat o no en algun dels vuit assalts que s’imputen al principal acusat i ara empresonat. El cas més paradigmàtic de tots els furts amb força atribuïts a la banda seria el de Magatzems Coma, a la zona dels Marginets.

Justament va ser a partir de l’entrada amb força a mitjan març a les instal·lacions de Cafè el Conseller que es van poder lligar alguns serrells i fer coincidir ‘modus operandi’ respecte d’altres furts i es va iniciar una llarga investigació, batejada amb el nom d’Oxitall, pel sistema emprat almenys a l’empresa citada per obrir una caixa forta, que va portar finalment a la detenció, el 13 de juliol, per ordre del batlle instructor, de tres persones, tres homes residents formalment al país -encara que amb molts vincles amb la Seu-, i d’entre 29 i 39 anys.

Respecte d’un d’ells no hi hauria dubtes sobre la seva participació en els fets delictius. De fet, se li atribuirien vuit robatoris i dos dies després de la detenció, una vegada va ser posat a disposició judicial, se’n va dictar el processament i es va ordenar el seu ingrés a la presó. En canvi, respecte dels altres dos arrestats no hi ha indicis suficients per atribuir-los cap delicte. Malgrat que fonts coneixedores del cas han assegurat que hi ha elements que situen als dos homes, en diferents moments, i mai conjuntament, en algunes de les zones on s’acabarien cometent robatoris, no es podria assegurar que hi haguessin participat.

Tots dos, per diversos conceptes, estan processats però van ser alliberats un cop es van haver presentat al jutge. En el cas d’un d’aquests dos implicats, segons les fonts, i en el marc d’una investigació que encara resta oberta, s’està a l’espera del resultat d’unes proves genètiques que haurien de determinar la participació o no de l’home en algun dels furts. Els resultats relatius a l’extracció de l’ADN encara poden trigar a arribar. I això que ja fa algunes setmanes que es van realitzar les proves per recuperar l’ADN.

-

Relacionat

L’únic empresonat pel robatori a Cafè el Conseller està ‘fitxat’ pels mossos per furts a la Seu i diversos llocs del Pirineu
Façana de Magatzems Coma, que va ser objecte d'un robatori el cap de setmana del 17 al 18 de març passat.

Relacionat

La policia atribueix als detinguts per robatoris l’assalt al magatzem de Cafè el Conseller
-

Relacionat

Un robatori meticulosament preparat ‘birla’ algunes desenes de milers d’euros del Cafè el Conseller

Comentaris

Trending