La policia atribueix als detinguts per robatoris l’assalt al magatzem de Cafè el Conseller

Un dels tres arrestats, tots tres residents i d’entre 29 i 39 anys, va ingressar diumenge a la tarda a la presó mentre els altres dos van quedar en llibertat condicional amb càrrecs

Façana de Magatzems Coma, que va ser objecte d'un robatori el cap de setmana del 17 al 18 de març passat.
Façana de Magatzems Coma, que va ser objecte d'un robatori el cap de setmana del 17 al 18 de març passat.

La policia imputa als detinguts divendres per diversos robatoris l’assalt que hi va haver a mitjan mes de març a l’empresa Magatzems Coma del carrer Esteve Dolsa d’Andorra la Vella, a la zona dels Marginets. Els experts en delictes patrimonials del cos d’ordre sota la direcció de la Batllia feia mesos que estaven investigant diversos furts amb força en establiments comercials i industrials. El robatori a les instal·lacions de Cafè el Conseller hauria estat determinant ja que el ‘modus operandi’ usat en aquella ocasió seria el que lliga tots els delictes que atribueix, en major o menor grau, als tres homes, un dels quals va ingressar diumenge a la tarda a la presó.

El nom que la policia ha atribuït a l’operació que es va desencadenar divendres pels volts de les 3 de la tarda amb els tres arrestos és prou revelador: Oxitall. És el sistema emprat suposadament pels detinguts, almenys el que incrimina substancial el presumpte cervell de la banda. Es tracta de tallar plaques metàl·liques a través d’oxidar-les, és a dir, d’escalfar-les de tal manera que l’alta temperatura acabi provocant un ‘oxitall’. Per aconseguir aquest fet s’usen bufadors i ampolles de gas, que és justament el que es va utilitzar en el cas de l’empresa cafetera per obrir una caixa forta que hi havia a les instal·lacions i a l’interior de la qual hi havia uns 60.000 euros.

El nom de l’operació policial és prou revelador: Oxitall; el sistema emprat per tallar la caixa forta de Magatzems Coma gràcies a la combinació de bufadors i ampolles de gas

Els lladres, un mínim de dos en aquella ocasió per poder aixecar la caixa van haver de trencar prèviament el pany de la porta, també amb una forma particular i que casaria amb altres robatoris ocorreguts els darrers mesos. L’assalt a Magatzems Coma va ser el cap de setmana del 17 i el 18 de març. Fonts properes a la investigació han assegurat que als tres detinguts, residents d’entre 29 i 39 anys, se’ls atribueixen un nombre força elevat de furts de manera indiciària. Amb elements més concloents, segons les fonts, s’imputarien quatre o cinc robatoris especialment a un dels detinguts, que és contra qui el batlle va valorar diumenge a la tarda, en passar a disposició judicial, que hi havia suficients proves com per decretar-ne el seu empresonament.

Els altres dos van quedar en llibertat condicional amb càrrecs. Es considera que han participat en alguns dels robatoris, però no hi hauria elements prou sòlids com per enviar-los en l’estat actual de la investigació a la presó. La instrucció del cas continua oberta i no es descarta obtenir més endavant més proves. Les detencions es van produir divendres a la tarda. La policia va anar a buscar els tres sospitosos expressament a llocs on sabien que els podien trobar. Les fonts consultades han assegurat que en aquell moment en cap cas estaven duent a terme cap actuació delictiva.

Els investigadors imputen de forma indiciària als acusats una bona colla de delictes, dels quals n’hi ha quatre o cinc que resultaria indubtable la participació de l’ara empresonat

Els consultats tampoc no han pogut aclarir quins elements relacionaven exactament els tres detinguts. Sí que quedaria clar que l’arrestat que està empresonat tindria coneixement de l’ús de bufadors. De fet, el robatori a Cafè el Conseller es va haver de preparar de forma minuciosa. Es va anar amb molta cura per no ser descoberts i es van arribar a cobrir les finestres del magatzem amb papers perquè les espurnes que deixa anar el bufador no fossin visibles des del carrer. Inicialment fins i tot es va pensar que es tractaria de lladres experimentats probablement provinents de l’estranger.

Altres detencions

Aquestes tres detencions formen part del balanç emès aquest dilluns per la policia i que inclou fins a 24 arrestos, la immensa majoria dels quals tenen a veure o bé amb controls d’alcoholèmia (14 positius durant la setmana passada) o delictes contra la salut pública (quatre arrestos més). En aquest darrer capítol destaca la detenció d’un home no resident de 27 anys que estava en cerca i captura per un cas vinculat a estupefaents que datava del 2012. Dijous a primera hora de la tarda a la Cortinada (Ordino), el cos d'ordre hauria arrestat una dona i un home residents de 25 i 27 anys respectivament, com a presumptes autors d'un delicte de maltractaments en l'àmbit domèstic. Una patrulla va ser requerida per una agressió de parella en un domicili particular; els interessats s'haurien agredit mútuament.

-

Relacionat

Un robatori meticulosament preparat ‘birla’ algunes desenes de milers d’euros del Cafè el Conseller

Comentaris

Trending