Un robatori meticulosament preparat ‘birla’ algunes desenes de milers d’euros del Cafè el Conseller

Dos o més persones haurien accedit, probablement la matinada de dilluns, a les instal·lacions de Magatzems Coma, a la zona dels Marginets de la capital, tot forçant la porta que du a les oficines

-
-
Els especialistes en delictes contra el patrimoni de la policia investiguen el robatori d’algunes desenes de milers d’euros de la caixa forta de Magatzems Coma-Cafè el Conseller, al carrer Esteve Dolsa, a la zona dels Marginets d’Andorra la Vella. Dos o més individus haurien accedit a les instal·lacions de l’empresa, segons tots els indicis, la matinada de diumenge a dilluns forçant el pany de la porta petita que condueix a les oficines. Pel ‘modus operandi’ i per l’hora triada tot fa indicar que els lladres serien persones amb ofici i que, a més, o havien fet un seguiment dels moviments que hi ha a l’entorn de l’edifici o be en tenien dades molt fidedignes. 

El robatori va ser descobert a primer hora del matí de dilluns quan els primers treballadors de Magatzems Coma van pretendre accedir a les oficines. En posar la clau al pany van descobrir que aquest estava inservible. Després descobririen la caixa forta degudament desmanegada. Molt probablement, els desconeguts van fer servir una clau anglesa per trencar el bombí sense deixar-ne rastre aparent. Els delinqüents haurien actuat molt sigilosament i amb clara premeditació. I havent analitzat primer el terreny o tenint-ne detalls.

Els lladres van anar directes a una caixa forta ‘amagada’ en un armari encastat, la van treure de dins, la van posar enmig de les oficines i la van obrir ‘tallant-la’ amb els bufadors que duien

El vigilant de l’empresa cafetera -entre altres negocis- viu pràcticament a tocar de l’entrada de l’aparcament, segons les fonts consultades. I es tracta d’algú molt meticulós que cada dia, cap de setmana inclòs, fa rondes de vigilància. Segons les fonts consultades, la roda de diumenge a la nit l’hauria acabat poc després de la mitjanit de dilluns i per això tot apunta que el robatori s’hauria produït des de llavors fins al matí següent, quan va ser descobert el daltabaix. Les hores precedents no s’hauria vist res d’anòmal. 

Els lladres haurien anat a buscar la caixa forta dipositada dins d’un armari encastat. I no haurien tocat res més que no fos la caixa, de la qual només se’n van endur els diners en metàl·lic. ‘Diari d’Andorra’ ha avançat que serien uns 50.000 euros la quantitat robada. Altres fonts han assegurat que la xifra denunciada seria superior, però no han pogut concretar. El que està clar és que els delinqüents anaven molt preparats i s’havien el que es feien.

Els delinqüents haurien esperat a què el vigilant finalitzés la ronda de seguretat diària i haurien pres la precaució de tapar amb papers els vidres de les finestres perquè no es veiessin les guspires 

Van accedir a les instal·lacions amb bufadors i ampolles de gas per poder-los fer anar. Havien de ser com a mínim dos perquè la caixa forta es va treure de dins de l’armari i es va posar en una zona més ‘còmoda’ dels despatxos per poder ‘treballar’. El pes de la caixa forta és més que considerable. Alhora, i perquè ningú no pogués detectar els moviments des de fora es va tenir molta cura: s’haurien fet saltar els dispositius elèctrics perquè no s’encenguessin els llums ni saltés cap tipus d’alarma o similar i es va tenir la prudència de cobrir amb papers els vidres dels despatxos que donen a l’exterior per evitar que les guspires dels bufadors es poguessin veure des de fora o poguessin deixar entreveure qualsevol reflex.

Fonts properes a la investigació han assegurat que ara per ara disposen de molts pocs elements per poder intentar esbrinar la identitat dels assaltants, que van deixar la caixa oberta després de tallar-la amb els bufadors i que més enllà dels diners que hi hauria a l’interior s’haurien tornat a endur els bufadors i les ampolles de gas. No s’hauria pogut recuperar cap empremta, almenys cap que sigui remarcable per a la investigació.

Comentaris

Trending