L’actual consell d’administració de la CASS no aprovarà el nou contracte amb la Clínica Sant Vicenç d’Enclar

La parapública descarta validar el conveni perquè l’òrgan col·legiat de direcció està en funcions, més enllà que el Govern no ha facilitat tota la documentació necessària

-
-
El Govern haurà de decidir si designa o no el metge Albert Font membre del consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) sense que hi hagi un nou contracte aprovat amb la Clínica Sant Vicenç d’Enclar, de la qual el candidat a accedir al màxim òrgan de direcció i gestió de la parapública n’és un dels socis. L’actual consell d’administració no aprovarà el nou conveni. Està en funcions i, segons fonts del ministeri de Salut, la normativa no li permet adoptar segons quines decisions.

En l’ordre del dia de la reunió del consell d’administració de la setmana passada hi figurava l’aprovació de dit conveni, que suposadament comportaria una reducció del cost que té fins ara per a les arques públiques els serveis oferts per la clínica geriàtrica. Finalment el debat de la qüestió es va retirar perquè el Govern no va aportar la documentació necessària perquè els consellers de la CASS poguessin analitzar acuradament l’acord amb què suposadament s’ha arribat amb el centre sociosanitari.

Segons fonts properes a la direcció general de la parapública, la documentació en qüestió continuaria sense arribar, amb la qual cosa el consell d’administració de la CASS no ha pogut ni tan sols valorar el contracte que es proposa amb la Clínica Sant Vicenç d’Enclar. Però a més a més, segons les fonts, s’ha analitzat detingudament la normativa sobre el funcionament de la parapública i hauria quedat clar que el consell en funcions, que seria la situació actual, sols pot dur a terme tasques de gestió.

En aquest sentit, segons les fonts consultades, l’aprovació d’un conveni de les característiques del de Sant Vicenç d’Enclar excediria els límits legalment establerts i, en conseqüència, l’acord no es podrà validar fins que primer no s’hagi constituït el nou consell d’administració amb la presència dels membres de designació governamental. Tres dels quatre integrants actuals -Jean Michel Rascagneres, Josep Delgado i Vladimir Fernàndez- s’han de substituir. El Govern ja ha deixat clar que no triarà formalment els nous membres fins després de les comunals.

Comentaris (1)

Trending