La xarxa viària recupera la normalitat total després del temporal de neu

Aquest dissabte, i després d’hores de treball del COEX, s’ha pogut anul•lar la fase groga al port d’Envalira i també ha quedat oberta la carretera de la coma de Ransol

Efectius del COEX treballant aquest dissabte al port d'Envalira.
Efectius del COEX treballant aquest dissabte al port d'Envalira.

La xarxa viària ha recuperat aquest dissabte la normalitat total després de la gran nevada viscuda dimecres i dijous. Els darrers punts on encara era necessari circular amb equipaments especials, sobretot el port d’Envalira, ja no els necessiten i també s’ha reobert la carretera de la coma de Ransol. Pel que fa a les vies d’accés al Principat, l’N-260 a Pont de Bar continuarà durant uns dies amb pas alternatiu per un sol carril, ja que s’han de fer més actuacions per garantir la seguretat a la zona després de l’esllavissada viscuda dijous.

Des del pas del Glòria, la xarxa viària havia anat recuperant a poc a poc la normalitat, sobretot pel que fa a les parròquies centrals. Les dificultats, en forma de fase groga i, per tant, en la necessitat de circular amb equipaments, es concentraven a les parròquies altes. Especialment, a la general 2 i al port d’Envalira.

Efectius del COEX han treballat aquest divendres i aquest dissabte per retirar la important quantitat de neu que s’havia acumulat al port d’Envalira. Finalment fa unes poques hores s’ha pogut anul·lar la fase groga i, per tant, ja no hi ha cap punt del país on sigui necessari circular amb equipaments. També s’ha pogut obrir la carretera de la coma de Ransol.

Pel que fa als accessos del Principat,  més concretament a la nacional 260, encara caldrà un temps per solucionar els desperfectes causats per l’esllavissada registrada al pas de la carretera per Pont de Bar. Els tècnics del ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern espanyol –titular de la via- ja van instal·lar divendres una malla al talús que es va veure afectat per la caiguda de roques, fet que ha permès obrir la carretera amb un pas alternatiu regulat amb semàfors i només per un dels dos carrils. Ara bé, aquesta situació es mantindrà durant un temps, ja que seran necessàries més actuacions en les setmanes vinents per acabar de garantir la seguretat a la zona.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending