La venda d’una part de la divisió d’assegurances permetrà a Crèdit Andorrà lluir un increment de beneficis el 2019

Els resultats de l’entitat comandada per Xavier Cornella superaran amb escreix els 40 milions d’euros en el darrer exercici tancat

-
-
La venda d’un paquet accionarial molt important de la divisió d’assegurances de vida inicialment a Caser en el darrer tram de l’any passat i després d’un llarg temps de negociació permetrà a Crèdit Andorrà aprovar uns resultats per al 2019 amb un increment notable dels beneficis, trencant així la dinàmica dels darrers anys de resultats minsos i davallades en els guanys. Sobre el paper, tant en xifres absolutes com segurament en percentuals, l’augment del benefici de l’entitat verda serà el més important de tots els bancs del Principat.

Diversos fonts del sector consultades han assegurat que l’entitat comandada per Xavier Cornella presentarà un resultat comptable amb uns guanys que superaran amb escreix, l’exercici passat i ja tancat, els 40 milions d’euros. El 2018 els beneficis de Crèdit Andorrà van quedar en 36 milions. La reversió de la situació que s’havia donat els darrers anys és directament imputable, segons les fonts, a la venda del 51% de CA Vida Assegurances (productes del ram de vida risc). Algunes fonts haurien assegurat que dita venda hauria comportat uns ingressos propers a 50 milions d’euros.

Sia com vulgui, i si no hi ha canvis substancials, Crèdit Andorrà continuarà sent el primer banc quant a beneficis. No ha transcendit, però, si amb aquests resultats l’Autoritat Financera (AFA) permetrà el repartiment de dividends entre els accionistes de l’entitat, que és una de les demandes dels socis després d’anys sense veure ni un euro dels beneficis per ‘prohibició’ del supervisió. 

Per ara, l’única entitat que ha anunciat oficialment per on aniran els seus resultats és MoraBanc, que ha anunciat un increment de més del 4% de beneficis el 2019 respecte del 2018 per situar-se al tomb dels 25,3 milions d’euros en xifres absolutes. La resta d’entitats, sense que hi hagi informació oficial encara, presentaran uns balanços amb un comportament similar al de l’anterior exercici.

-

Relacionat

Crèdit Andorrà inverteix en una plataforma de reserva d’habitacions d’hotel per hores
-

Relacionat

MoraBanc aterra al mercat espanyol amb una agència de valors pròpia
-

Relacionat

BancSabadell i Crèdit Andorrà comandaran l’Andorran Banking durant aquest 2020
-

Relacionat

MoraBanc augmenta el seu benefici en un 4,5% fins als 25 milions d'euros

Comentaris (3)

Trending