MoraBanc aterra al mercat espanyol amb una agència de valors pròpia

Mora Wealth Management España està domiciliada a l’avinguda Diagonal de Barcelona, s’ha constituït amb 125.000 euros de capital social i té Carles Guimerà com a director general

-
-
MoraBanc aterra finalment al mercat financer espanyol. Ho fa a través d’una agència de valors pròpia i domiciliada a l’avinguda Diagonal de Barcelona. Després de provar-ho per altres vies, al final l’entitat històricament liderada pels Mora i els Aristot ha constituït Mora Wealth Management España. El director general del grup, Lluís Alsina, oficia de president de l’agència espanyola i al capdavant de la direcció general de Mora Wealth s’hi situa Carles Guimerà.

L’agència de valors es va constituir formalment el 17 de gener i ho va fer amb un capital social de 125.000 euros. La seu social està situada en un local de la segona planta de l’edifici número 640 de la barcelonina avinguda Diagonal. La immensa majoria de la resta de components del consell d’administració de Mora Wealth Management España són també alts directius del grup bancari andorrà, com ara Sara Álvarez, Rubén Aísa o Amparo Nieto.

Abans de muntar la pròpia agència de valors per poder ser present a Espanya -com Crèdit Andorrà ho és via Banco Alcalá o Andbank amb la seva filial-, MoraBanc va intentar l’aterratge per altres vies. El 2015, i després que la crisi de BPA i amb una gestió institucional més que dubtosa de tot plegat, la CNMV espanyola va vetar l’operació de compra de Tressis, que MoraBanc ja tenia més que avançada. Tampoc no van fructificar més tard els intents d’arribar a acords amb altres agències de valors ja establertes a la Ciutat Comtal.

Per al president de MoraBanc, Pedro González Grau, "la nova entitat suposa l'extensió a un mercat molt afí, amb una oferta de servei molt centrada en el client, complementada amb un producte diferencial i competitiu". Segons Lluís Alsina, l'arribada del grup a Espanya a través de MoraWealth, que es posarà en marxa aquest febrer, respon "al pla estratègic d'expansió i a la voluntat de tenir presència en un mercat natural per a nosaltres, en un moment de creixement." L'agència de valors a Barcelona és la quarta filial del grup fora de les fronteres andorranes.

​Mora Wealth oferirà serveis d'assessorament financer, de gestió discrecional de patrimonis ajustada i personalitzada segons les necessitats de cada client, així com de recepció i transmissió d'ordres. És una oferta de valor diferenciada, segons un comunicat de l'entitat, que aprofita les sinergies amb el Grup MoraBanc, una entitat amb solvència elevada i criteris de gestió amb visió de permanència, que prioritza la seguretat i tranquil·litat dels seus clients. Mora Wealth oferirà els serveis d'assessorament d'inversió i gestió de carteres amb el valor diferencial que genera l'acord global que el grup MoraBanc té amb Goldman Sachs Asset Management, des del desembre del 2018.

La constitució formal de Mora Wealth Management España transcendeix just l’endemà que l’entitat anunciés una redefinició dels horaris de les sucursals a Andorra, que en gran mesura obriran només als matins. Segons MoraBanc, la modificació horària té com a objectiu optimitzar el temps d’atenció als seus clients i oferir un servei més especialitzat i eficient. A partir del proper dilluns 17 de febrer, les oficines de MoraBanc obriran en horari intensiu de matí, de les 8.45 a 14.30 hores, coincidint amb els moments de més afluència de clients. El dijous també obriran per la tarda. Addicionalment, el servei de caixa de l’oficina d’Escaldes-Engordany obrirà totes les tardes. 

Comentaris

Trending