La venda de vehicles cau fins el 47% el mes de març i s'han cancel·lat encàrrecs

Les matriculacions es van aturar el dia 17 i hi ha molta preocupacio al sector

-
-
La crisi provocada per la pandemia del coronavirus ha fet caure la venda de vehicles fins al 47% el mes de març. S'ha de tenir en compte que les operacions es van aturar el dia 17 amb el tancament dels concessionaris però això no amaga el neguit de les empreses que han vist com hi ha clients que han cancel·lat compres amb una paga i senyal pagada.

Els diversos importadors de vehicles consultats coincideixen en assenyalar que la pandèmia i la crisi econòmica pot ser fatal per a un sector que ja vivia hores baixes. Alguns s'han trobat amb reclamacions de clients per recuperar la paga i senyal. "Deixen una quantitat per comprar un cotxe que encara s'ha de fabricar i que l'havien de rebre el mes de maig. Ara s'ha aturat la producció. Tenim, per exemple, el cas d'un matrimoni que són autònoms i que ens han demanat el retorn dels diners perquè no treballen i no saben com els anirà en els pròxims mesos", explica el propietàri d'un dels concessionaris del país que porta més marques de cotxes. Ell i la resta estan a l'espera de l'evolució de la situació.

També temen que algunes marques deixin de comercialitzar-se en el mercat andorrà per la poca demanda, i que aquesta es concentri en concessionaris amb molta oferta. "Entre dos o tres empreses tenen gairebé totes les marques i que acostumen a ser les més venudes, els que en tenim només una semblen una gota en un oceà", diu un representant amb molts anys d'experiència.

Les xifres del març, fetes públiques aquest dilluns pel departament d'Estadística del Govern, apunten que les matriculacions de vehicles dels darrers dotze mesos han estat 4.305, fet que equival a una variació percentual negativa del 5,8% respecte al període anterior, en què es van matricular 4.570 vehicles. Pel que fa a les dades mensuals ajustades, les matriculacions de vehicles durant el mes de març presenten una variació mensual negativa de l'1,8%.

Etiquetes

Comentaris

Trending